ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίνει απαντήσεις ο Πρόεδρος του ΡΙΚ - Όσα είπε για το περιστατικό με τον Ευσταθίου και το θέμα του Φοινικαρίδη

Δίνει απαντήσεις ο Πρόεδρος του ΡΙΚ - Όσα είπε για το περιστατικό με τον Ευσταθίου και το θέμα του Φοινικαρίδη

Για το θέμα με την μη εμφάνιση του Προέδρου της ΕΔΕΚ στην εκπομπή του ΡΙΚ, έδωσε απαντήσεις ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Καναλιού, κ. Μιχάλης Μιχαήλ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», ο κ. Μιχαήλ, τόνισε πως: «το ΡΙΚ δεν δέχεται παρέμβαση από κανέναν. Έχει τους διευθυντές του, τους δημοσιογράφους του οι οποίοι είναι οι καλύτεροι στο παζάρι».

«Έχουμε έναν έγκριτο εξαιρετικό δημοσιογράφο, τον Ντίνο Φοινικαρίδη που έκανε μια συνεννόηση. Ο Δ/ντης επικαίρων είχε μια άλλη συνεννόηση που δεν έγινε επικοινωνία μεταξύ των δυο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ήταν θέμα εσωτερικής συνεννόησης που δεν τηρήθηκε.

«Δεν είχαμε κανένα λόγο από το να κόψουμε τον Κωστή Ευσταθίου. Ο Κωστής είναι από τους λίγους που έχουν τις περισσότερες εμφανίσεις στο ΡΙΚ», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ έχουν όλη την ελευθερία. Αν είχατε ή έχετε παρεμβάσεις πρέπει να τις καταγγείλετε δημόσια. Έχετε το ελεύθερο να το πράξετε».

Την ίδια ώρα είπε πως: «γράφτηκαν πάρα πολλά χθες και σήμερα που εμπεριέχουν υπερβολές. Κανένας δεν γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα. Έβγαζαν συμπεράσματα.. γνωρίζω ότι τα δυο πρόσωπα που ήταν αναμεμειγμένα δεν είπαν σε κανέναν τίποτε».

Παράλληλα τόνισε πως: «θα ήταν καλό τα πολιτικά πρόσωπα να σβήσουν από τα τηλέφωνά τους τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων. Δεν υπάρχει λόγος τα πολιτικά πρόσωπα να έχουν τα κινητά των δημοσιογράφων. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Θα ήταν καλά να αφήνουν τους δημοσιογράφους να επικοινωνούν και να λαμβάνουν την πληροφόρηση που χρειάζονται. Οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ έχετε όλη την ελευθερία να πάρετε και να φέρετε όποιον θέλετε χωρίς να δέχεστε παρέμβαση».

Κέινοντας δήλωσε: «το ΡΙΚ κάθε μήνα στέλνει στη Βουλή όλες τις εκπομπές που παρουσιάστηκαν οι βουλευτές. Τα έχουν, να τα βλέπουν και να ξέρουν ότι έχουν όλη την ελευθερία. Είναι λάθος να τονίζουμε ότι το ΡΙΚ απαγορεύει ή κόβει τον οποιονδήποτε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top