ΔΙΕΘΝΗ

Αρνείται την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ - «Μην κουραστείτε να έρθετε για να μας πείσετε»

Αρνείται την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ - «Μην κουραστείτε να έρθετε για να μας πείσετε»

Μην κουραστείτε να έρθετε για να μας πείσετε, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Σουηδία και τη Φιλανδία, προσθέτοντας ότι δεν θα έλεγαν «ναι» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ σε εκείνους που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Φέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας που η Τουρκία είχε συναινέσει τότε στην επανένταξή της στο ΝΑΤΟ, ο Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε ότι τώρα οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα και ιδρύουν βάσεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Αλγερίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, «είναι αλήθεια ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Πρέπει να πω κάτι πολύ ξεκάθαρο, ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και οι δύο χώρες (Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν ξεκάθαρη στάση έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Επιπλέον, πρόσθεσε, «κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ακόμη κι αν τοποθετηθούν ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις και πουν "είμαστε κατά", υπάρχουν δηλώσεις ότι δεν θα παραδώσουν κάποιους τρομοκράτες τους οποίους πρέπει να παραδώσουν».

Ο κ. Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «παλαιότερα, η Ελλάδα είχε φύγει από το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου επέτρεψε στην Ελλάδα να ενταχθεί ξανά στο ΝΑΤΟ».

«Τώρα απευθύνομαι στον λαό μου: Οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα; Δίνουν. Ιδρύουν βάσεις στην Ελλάδα; Ιδρύουν. Πώς θα τους πιστέψουμε;», διερωτήθηκε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Σουηδία είναι ήδη κέντρο επώασης τρομοκρατικών οργανώσεων. Φέρνουν τρομοκράτες στα κοινοβούλιά τους, τους βάζουν να μιλήσουν εκεί και εκδίδουν ειδικές προσκλήσεις. Υπάρχουν μάλιστα και τρομοκράτες υπέρ του ΡΚΚ στα κοινοβούλιά τους».

Σε σχέση με επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπιών των δύο χωρών τη Δευτέρα είπε: «Θα έρθουν να μας πείσουν; Συγχωρείστε μας, αλλά μην κουράζεστε».

«Καταρχάς, δεν θα λέγαμε ‘ναι’ στην ένταξη στο ΝΑΤΟ σε εκείνους που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Γιατί τότε το ΝΑΤΟ παύει να αποτελεί ασφάλεια. Είναι αδύνατο να πούμε ‘ναι’ σε αυτό», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top