Επίσκεψη στο παροικιακό σχολείο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου

Επίσκεψη στο παροικιακό σχολείο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή το παροικιακό σχολείο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, όπου διαπίστωσε το σημαντικό έργο που επιτελείται, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο Επίτροπος πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2022.

"Αφού εξέφρασε ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την προσφορά τους, τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά για τη στήριξη τόσο του ιδίου, όσο και της Κυβέρνησης στην κάθε τους προσπάθεια, αφού ο στόχος της λειτουργίας των σχολείων της παροικίας στο εξωτερικό είναι να γνωρίζει η νέα γενιά τις ρίζες της, τις παραδόσεις της, την Ιστορία και τον πολιτισμό της", αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωτίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο τα οποία του εξέφρασαν την αγάπη τους για την Κύπρο, ενώ συζήτησε με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα προγράμματα του σχολείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις εισηγήσεις τους.

Κατά την παραμονή στη Νέα Υόρκη ο Επίτροπος Προεδρίας θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, και θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ, εκπροσώπους των παροικιακών οργανώσεων κα της νεολαίας της Διασποράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.