ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικόλας έδειξε Χριστοδουλίδη, επαφές Μαυρογιάννη- O Αβέρωφ υποδέχεται Μητσοτάκη και ΕΛΚ

Ο Νικόλας έδειξε Χριστοδουλίδη, επαφές Μαυρογιάννη- O Αβέρωφ υποδέχεται Μητσοτάκη και ΕΛΚ

Από βδομάδας αναμένεται να επανέλθει η κανονικότητα στην πολιτική δραστηριότητα και ειδικότερα στις επαφές που έχουν να κάνουν με τις προεδρικές εκλογές. Ο θάνατος της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία θα κηδευτεί την Παρασκευή, περιόρισε τις πολιτικές συναντήσεις, και ειδικότερα τις προεκλογικές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ, μετά και τη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, την Δευτέρα. Από τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου στο κρατικό ραδιόφωνο την Τετάρτη, προκύπτει ότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο, όσο κι αν στο τραπέζι παραμένει και η θέση για αυτόνομη κάθοδο. Επανέλαβε ότι ο Ν.Χριστοδουλίδης διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να είναι ο επόμενος πρόεδρος και έκανε λόγο για υπέρβαση από πλευράς ΔΗΚΟ το να στηρίξει τον τέως ΥΠΕΞ. «Να αποφασίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε διαφωνίες που είχαμε μαζί στο παρελθόν να μας εμποδίσουν να τον υποστηρίξουμε και να επικεντρωθούμε στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είχαν διαφωνίες αλλά και συμφωνίες. Όπως ανέφερε, «υπήρξαν περιπτώσεις που το ΔΗΚΟ στήριξε τον κ. Χριστοδουλίδη, σε ανύποπτο χρόνο όταν δεχόταν επιθέσεις από άλλους» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Στη συνάντηση της Δευτέρας αποφασίστηκε να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο, αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν αποκλείεται να σταλούν γραπτώς στον υποψήφιο οι θέσεις του κόμματος, ώστε να διαφανεί ποιες θα μπορούσαν να υιοθετηθούν. Η απόφαση του ΔΗΚΟ θα ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή στις 26 Ιουνίου. Από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη έγινε γνωστό ότι οι συναντήσεις μετατέθηκαν λόγω του θανάτου της υπουργού Εργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΔΗΠΑ, της ΕΔΕΚ και της ΠΕΟ.

Από βδομάδας ο Μαυρογιάννης

Ο θάνατος της υπουργού Εργασίας μετέθεσε την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, οποίος εξασφάλισε την υποστήριξη του ΑΚΕΛ. Ο τέως διαπραγματευτής έχει επαφές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με προσωπικότητες και οργανωμένα σύνολα, προκειμένου να ετοιμάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει επίσης επαφές με συνεργάτες που θα στελεχώσουν την ομάδα και το επιτελείο του. Οπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άρχισε ήδη να παρίσταται σε προεκλογικές συνάξεις που οργανώνει το ΑΚΕΛ, το οποίο από την Κυριακή ανεβάζει ρυθμούς με στόχο την πλήρη οργανωτική ανάπτυξη, για να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Ετοιμάζονται για το συνέδριο στον ΔΗΣΥ

Στον ΔΗΣΥ η προσοχή στρέφεται στο ιδεολογικό και πολιτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Ιουνίου στην κλειστή αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, όπου θα κατατεθούν οι πυλώνες πολιτικής του κόμματος οι οποίοι ουσιαστικά θα αποτελούν το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της παράταξης, υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής. Στο συνέδριο θα δώσουν το παρών τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και κορυφαία στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top