ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλουν το ΔΝΤ για σνομπάρισμα στις πληρωμές τουριστικών πρακτορείων για τα ελληνικά ξενοδοχεία

Καταγγέλλουν το ΔΝΤ για σνομπάρισμα στις πληρωμές τουριστικών πρακτορείων για τα ελληνικά ξενοδοχεία

Το ΔΝΤ θέτει φραγμό στις πληρωμές Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων (tour operators) στα ελληνικά ξενοδοχεία, λόγω της μη πληρωμής της δόσης προς το Ταμείο από το ελληνικό δημόσιο.

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, που έγινε ο ίδιος αποδέκτης αυτής της δέσμευσης πληρωμών χθες, καθώς έλαβε ενημέρωση από Αμερικανό ταξιδιωτικό πράκτορα ότι το ΔΝΤ απαιτεί τη δέσμευση εμβασμάτων πληρωμών σε ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της Ελλάδας.

Ο κ. Ρέτσος δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από αυτήν την ενημέρωση και προτίμησε να μη σταλεί το έμβασμα, παρά αυτό να δεσμευθεί και να περιμένει πότε και πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα της μη πληρωμής της δόσης από το ελληνικό κράτος για να ξεμπλοκαρισθεί.

Ανάλογη ενημέρωση έχουν ήδη και άλλα ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται με Αμερικανούς tour operators ή οργανώνουν συνέδρια με Αμερικανούς, ενώ είναι άγνωστο εάν το ΔΝΤ επεκτείνει την απαίτηση αυτή και σε τουριστικούς πράκτορες άλλων χωρών πλην της Αμερικής.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων Ryan Air ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται ελληνικές πιστωτικές κάρτες για αγορά εισιτηρίων και ως εκ τούτου, οι επιβάτες που κατέχουν μόνο κάρτες ελληνικών τραπεζών και θέλουν να ταξιδέψουν με τα αεροπλάνα της εταιρείας πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριό τους καταβάλλοντος το ποσό τοις μετρητοίς.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία στην 70ετή ιστορία του ΔΝΤ που δεν πλήρωσε εγκαίρως οφειλή της προς το Ταμείο.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε φάση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, με οφειλή που υπερβαίνει τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top