ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει το γάντι ο Β.Παπαδόπουλος – Απαντά στην Συμμαχία Πολιτών για τη συνάντηση Γιούνκερ - Ακιντζί

Σηκώνει το γάντι ο Β.Παπαδόπουλος – Απαντά στην Συμμαχία Πολιτών για τη συνάντηση Γιούνκερ - Ακιντζί

Η συνάντηση του Προέδρου της Κομισιόν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως αναγνώριση ή αναβάθμιση του ψευδοκράτους, τονίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή του απάντηση στη Συμμαχία Πολιτών για την επίσκεψη Γιούνκερ στην Κύπρο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, από τη μέρα εκλογής του στο ύπατο αξίωμα έθεσε ως μια από τις προτεραιότητες του την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λύση του Κυπριακού ώστε οι πρόνοιες της λύσης να συνάδουν πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, κάτι που φαίνεται να αποδίδει καρπούς, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κύπρο, εκτός από θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος θα συζητηθεί εκτενώς το Κυπριακό και οι τρόποι εμπλοκής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Συνεπώς, η συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, για συζήτηση αυτού και μόνο του θέματος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνευτεί, ειδικότερα από ελληνοκυπριακά κόμματα, ότι τάχα πρόκειται περί αναγνώρισης ή αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Εξάλλου, λανθασμένα η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι κανείς άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν έχει επισκεφθεί τα κατεχόμενα, αφού ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε το 2009, ο κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως Πρόεδρος της Κομισιόν, όπως και ο κ. Ζοζέλ Μπορέλ έπραξε το 2005 ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι με τον κ. Μπαρόζο συναντήθηκε ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες το 2005, ενώ το 2006 ο κ. Ταλάτ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΚΕΠΠΑ Χαβιέ Σολάνα.

"Τότε δεν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, αλλά οι δύο προκάτοχοι του με τους οποίους ο κ. Λιλλήκας συνεργάστηκε είτε ως Υπουργός είτε ως βουλευτής και εκ τότε ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία έχασε τη διεθνή της οντότητα, ούτε το ψευδοκράτος αναβαθμίστηκε στη διεθνή κοινότητα. Το ερώτημα που τίθεται είναι: η Συμμαχία Πολιτών επιθυμεί ή όχι την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό;" καταλήγει.

H ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών

Ο κ. Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της  ΕΕ μετά βέβαια τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον αμερικανό  Αντιπρόεδρο που θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα. Όλα αυτά δυστυχώς γίνονται με την ανοχή αν όχι με τη συναίνεση του κ Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  τροχοδρομεί λύση στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία  θα χάσει τη διεθνή της οντότητα και θα καταστεί συνιστών κρατίδιο των Ελληνοκυπρίων  το οποίο θα εξισωθεί με το Τουρκοκυπριακό  συνιστών κρατίδιο για να συνδημιουργήσουν ένα νέο συνταγματικό τερατούργημα.
2 Ιουλ.15

Ο κ. Ακιντζί  αυτή τη φορά όχι μόνο έγινε δεκτός από ολόκληρη την ηγεσία της ΕΕ αλλά έγινε δεκτός ωσάν να ήταν επίσημος αξιωματούχος ενός νόμιμου κράτους.
Ασφαλώς απαράδεκτη  και καταδικαστέα είναι  η συμπεριφορά και η στάση του Σοσιαλιστή κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έδωσε  κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον κ. Ακιντζί δίνοντας του έτσι υπόσταση Προέδρου ή Πρωθυπουργού ενός νόμιμου κράτους.

Ως Συμμαχία Πολιτών, προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους  σε βαθμό που πολύ σύντομα θα καταλήξει σε πλήρη αναγνώριση. Το επόμενο στάδιο είναι να δούμε στις συναντήσεις των Τουρκοκύπριων  εκπροσώπων του  κατοχικού καθεστώτος  με τους Ευρωπαίους ηγέτες ή το ΓΓ ΟΗΕ, την τουρκοκυπριακή σημαία να φιγουράρει δίπλα από τη σημαία της Ε.Ε και του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα ο  κ. Ακιντζί δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο θα τον επισκεφτεί στα κατεχόμενα. Ο κ. Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της  ΕΕ μετά βέβαια τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον αμερικανό  Αντιπρόεδρο που θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα. Όλα αυτά δυστυχώς γίνονται με την ανοχή αν όχι με τη συναίνεση του κ Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  τροχοδρομεί λύση στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία  θα χάσει τη διεθνή της οντότητα και θα καταστεί συνιστών κρατίδιο των Ελληνοκυπρίων  το οποίο θα εξισωθεί με το Τουρκοκυπριακό  συνιστών κρατίδιο για να συνδημιουργήσουν ένα νέο συνταγματικό τερατούργημα.
Ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλογιστεί τις ευθύνες των ενεργειών του και να κάνει δεύτερες σκέψεις προτού να είναι αργά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top