ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή για την κατάσταση έξω από τα Γρ. Κοινωνικής Πρόνοιας, απέστειλε η Δήμαρχος Λακατάμιας προς τη Δ. Μιχαηλίδου

Επιστολή για την κατάσταση έξω από τα Γρ. Κοινωνικής Πρόνοιας, απέστειλε η Δήμαρχος Λακατάμιας προς τη Δ. Μιχαηλίδου

Επιστολή προς την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, απέστειλε η Δήμαρχος Λακατάμιας, Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα, μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της, για τις εικόνες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα, τόσο τα παιδιά των περίοικων, όσο και τα παιδιά, που συνοδεύουν τους γονείς τους στο Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας στη Λακατάμια.

Στην επιστολή της η κ. Χατζήπαπα καλεί την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου-Λιβανίου, όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες, για αντιμετώπιση του προβλήματος, που παρουσιάζεται έξω από τα Γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας στη οδό Τζων Κέννετυ, στη Λακατάμια.

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Λακατάμιας είναι εικόνες με τις οποίες η ίδια θεωρεί ότι «δεν επιτρέπεται να έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας».

«Και αναφέρομαι τόσο στα παιδιά των περίοικων, όσο και στα παιδιά, που συνοδεύουν τους γονείς τους στα Γραφεία Κοινωνικής Πρόνοιας. Άνθρωποι να κοιμούνται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, σε ανοικτούς χώρους έξω από τα σπίτια των δημοτών. Είναι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι κάτω από συνθήκες που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση, αναμένουν με τις ώρες και τις μέρες για να παραλάβουν τα επιδόματα τους», αναφέρει στην επιστολή της η κ. Χατζηπαπά.

Όπως σημειώνει «οι συνθήκες που προσφέρονται από το συγκεκριμένο γραφείο δεν συνάδουν με τα οποιαδήποτε πρότυπα υγιεινής», για να προσθέσει πως «άνθρωποι για όλες τις φυσικές τους ανάγκες, χρησιμοποιούν τους χώρους των άδειων οικοπέδων, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιοι τους βλέπουν».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «συνηθίζουν να χρησιμοποιούν και τις αυλές των σπιτιών, αλλά και να κτυπούν πόρτες ζητώντας διάφορα».

Καταληκτικά η Δήμαρχος Λακατάμιας αναφέρει πως «η συμπεριφορά των Αρμοδίων θέτει σε κίνδυνο τις ευάλωτες ψυχές των παιδιών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιες εικόνες και παράλληλα καλλιεργεί αισθήματα ρατσισμού».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top