ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Κωστρίκης: «Ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο»

Δρ. Κωστρίκης: «Ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο»

Στο έκτο επιδημιολογικό κύμα βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η Κύπρος. Αυτό επεσήμανε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ενημέρωση», διευκρίνισε ότι τα τέσσερα πρώτα κύματα της επιδημίας είναι αποτέλεσμα γενετικών μεταλλάξεων.

«Αυτό που δημιουργεί το επιδημιολογικό κύμα δεν είναι ούτε ο χειμώνας ούτε το καλοκαίρι, αλλά η έλευση κάποιου γενετικού στελέχους», είπε.

Για τη μετάλλαξη Κένταυρος, ο Δρ. Κωστρίκης είπε «είναι μια παραλλαγή της Όμικρον 2, «η οποία έχει ένα αυξημένο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα, που πιθανών να δημιουργήσει διαφορετικό τροπισμό να αυξήσει την παθογένεια».

Παράλληλα, μίλησε και για τα εμβόλια λέγοντας ότι «ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο, πριν εξαπλωθεί τόσο πολλά σε όλα αυτά τα γενετικά στελέχη. Τα εμβόλια και η τέταρτη δόση έχουν απελάσει πλήρως την προστασία προς την μεταδοτικότητα, προστατεύει λίγο την νοσηλεία και 30-40% από σοβαρή νόσηση».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top