ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις! Παραιτήθηκε απο πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

Ραγδαίες εξελίξεις! Παραιτήθηκε απο πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ. Τη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την παραίτηση του από τη θέση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε στις 11.100 μμ απόψε, Κυριακή 5 Ιουλίου, λίγο μετά την οριστικοποίηση του δυσμενούς για το κόμμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι ήδη ζήτησε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την προεδρεία του κόμματος, μέχρι την προκήρυξη συνεδρίου για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Σαμαρά με την βουλευτή κα. Μπακογιάννη, στην οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η πρώην υπουργός φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΝΔ την παραίτησή του. Το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αυτός ήταν και ο λόγος που οριστικοποίησε την απόφαση του κ. Σαμαρά.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς εμφανώς συγκινημένος, μοναδικός του οδηγός πάντα ήταν η συνείδησή του και η αίσθηση χρέους στην Ελλάδα, για να αποφύγει η χώρα μια οδυνηρή εξέλιξη.

Είπε ότι  η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη», οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό.
Όπως τόνισε, κράτησε μια  τέτοια στάση πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, για να διευκολύνει τη διακομματική συσπείρωση του «ναι».

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μία συμφωνία αμέσως, όπως και την ευθύνη να απομονώσει «τα στοιχεία εκείνα του κόμματος της που τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ της δραχμής».

«Όσοι ψήφισαν "ναι" και πολλοί από όσους ψήφισαν "όχι" θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ανατρέψει την εντύπωση ότι το «όχι» θα φέρει την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Τέλος, ζήτησε από τους εταίρους στην Ευρωζώνη να βοηθήσουν την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται τώρα μία βιώσιμη συμφωνία για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top