ΔΙΕΘΝΗ

«Βόμβα» για τον πρίγκιπα Κάρολο: Δέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λίρες από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

«Βόμβα» για τον πρίγκιπα Κάρολο: Δέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λίρες από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση από τους «Sunday Times»πως ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, έλαβε δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το δημοσίευσμα των Sunday Times αναφέρει ότι ο μελλοντικός βασιλιάς δέχθηκε το συγκεκριμένο ποσό από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, τον ''αρχηγό'' της εύπορης οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και τον αδερφό του, Σαφίκ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι δύο άνδρες είναι ετεροθαλή αδέρφια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου που ίδρυσε την Αλ Κάιντα.

Συναντήθηκαν το 2013

Σύμφωνα με το δημοσίευσμα, ο 73χρονος πρίγκιπας Κάρολος, λέγεται ότι είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ, στο Clarence House στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου 2013. Δύο χρόνια μετά τον πυροβολισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κοντά στο Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.

Από την πλευρά του το Παλάτι αμφισβητεί έντονα πολλούς από τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Μπακρ ή ο Σαφίκ Μπιν Λάντεν έχουν υποστηρίξει ή έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πρίγκηπα της Ουαλίας (PWCF), Sir Ian Cheshire, δήλωσε πως οι διαχειριστές είχαν ελέγξει προσεκτικά τη δωρεά. "Η δωρεά από τον Σεΐχη Μπακρ Μπιν Λάντεν το 2013 εξετάστηκε προσεκτικά από τους διαχειριστές του ιδρύματος εκείνη την περίοδο".

"Διενεργήθηκε η δέουσα επιμέλεια, με πληροφορίες που αναζητήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης" και ξεκαθάρισε πως "οποιαδήποτε προσπάθεια να υποδηλωθεί το αντίθετο είναι παραπλανητική και ανακριβής".Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, πηγή κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο είπε πως το θέμα εξετάστηκε και αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος οι πράξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν να στιγματίσουν όλη την οικογένεια.

Τρία εκατομμύρια ευρώ σε βαλίτσες από το Κατάρ

Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν μήνα περίπου, δημοσίευμα των Sunday Times είχε αποκαλύψει ότι ο Κάρολος είχε λάβει 3 εκατ. ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Επρόκειτο για νόμιμες φιλανθρωπικές δωρεές που καταβλήθηκαν "με σωστό τρόπο", όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρίγκιπα μετά το δημοσίευμα. Η καταβολή των χρημάτων έγινε σε βαλίτσες και σακούλες, με δωρητή τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, κατά το διάστημα 2011 και 2015.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top