ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Υπουργού Υγείας με την Υπουργό Υγείας της Ισπανίας

Συνάντηση Υπουργού Υγείας με την Υπουργό Υγείας της Ισπανίας

Με γνώμονα την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε σήμερα επίσημη συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ισπανίας κα Carolina Darias.

Η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Υγείας της Ισπανίας στην Κύπρο, πραγματοποιείται σε συνέχεια της υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δυο χωρών που έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα συνεργασίας στον τομέα μεταμόσχευσης οργάνων και δημιουργίας σχετικής επιτροπής, συνεργασία σε θέματα καινοτόμων και ακριβών φαρμάκων με στόχο την γρήγορη ένταξη τους στα συστήματα υγείας μέσω κοινής προσφοράς, η οποία θα εξασφαλίσει έγκαιρη πρόσβαση με μειωμένη οικονομική επιβάρυνση των συστημάτων Υγείας. Όπως τόνισε, ο κ. Χατζηπαντέλα, η όλη διαδικασία αγοράς θα γίνει κάτω από την ομπρέλα της Ε.Ε. Συμφωνήθηκε επίσης η αποστολή ιατρικού προσωπικού στην Ισπανία για εκπαίδευση στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα Ηλεκτρονικής Υγείας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας της Ισπανίας με επικεφαλής την Υπουργό κα Darias συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο. Μαζί με τον κ. Χατζηπαντέλα παρακάθησαν στη συνάντηση η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Της συνάντησης προηγήθηκε επίσκεψη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ενώ ακολούθως της συνάντησης, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Αύριο Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου οι δύο Υπουργοί θα τύχουν ενημέρωσης για την επαναλειτουργία της Κλινικής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top