ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: Προετοιμασμένη η Γερμανία και για την περίπτωση που η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο

 Σολτς: Προετοιμασμένη η Γερμανία και για την περίπτωση που η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του «διαλόγου με τους πολίτες» στο Έσσεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου.

«Αυτό δεν θα το κάνουμε από μόνοι μας, δεν το θεωρώ τόσο υπεύθυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά, παρατήρησε, ωστόσο, ότι η Γερμανία είναι τόσο καλά προετοιμασμένη, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την περίπτωση που η Ρωσία θα κλείσει από μόνη της την στρόφιγγα.

«Ακόμα και αν υπάρχει σοβαρή έλλειψη, πιθανόν να ανταπεξέλθουμε στον χειμώνα», επεσήμανε ο κ. Σολτς μιλώντας με πολίτες στο Έσσεν. Διευκρίνισε, πάντως, ότι αν η Γερμανία παραιτούνταν και από την τελευταία ποσότητα φυσικού αερίου που παρέχει η Ρωσία, θα προκαλείτο «περιττή» επιδείνωση της κατάστασης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επεκτείνει τις εναλλακτικές λύσεις, για παράδειγμα την εισαγωγή LNG και τη συνεργασία με χώρες της Ν. Ευρώπης, όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι τον χειμώνα θα διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο από τον Nord Stream 1, ενώ υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη η Gazprom έχει διακόψει την παροχή αερίου μέσω του αγωγού για τρεις ημέρες, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης, με τον Υπουργό Χάμπεκ να κάνει λόγο περί «φάρσας» και να δηλώνει ότι, εξ’ όσων γνωρίζει, ο αγωγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top