ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Επιχείρηση φίμωσης της ιδιωτικής τηλεόρασης, καταγγέλλει η Κίπρις

Κατεχόμενα: Επιχείρηση φίμωσης της ιδιωτικής τηλεόρασης, καταγγέλλει η Κίπρις

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Επιχείρηση φίμωσης της ιδιωτικής τηλεόρασης», η Κίπρις αναφέρεται σε απόφαση που έλαβε η τρικομματική «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ - ΚΑ αθόρυβα και χωρίς καμιά διαβούλευση και η οποία υποχρεώνει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα κατεχόμενα να καταβάλλουν από το 2023, τουλάχιστον 100 χιλιάδες δολάρια στην τουρκική εταιρεία Türksat, ως προϋπόθεση για να μπορούν να προβάλλουν τα προγράμματα τους μέσω δορυφόρου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η απόφαση αυτή, που χαρακτηρίζεται «πραξικόπημα για τον Τύπο», αποτελεί απόπειρα φίμωσης των ιδιωτικών σταθμών. «Λόγω της έλλειψης οράματος και ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση προβολής των προγραμμάτων τους παρά μόνο μέσω δορυφόρου, θα μπορούν να προβάλουν το πρόγραμμά τους μόνο μέσω του διαδικτύου», σημειώνεται, προσθέτοντας ότι αυτή η πρακτική θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Παράλληλα με τη συμφωνία με την Türksat, η «κυβέρνηση» γράφει η Κίπρις, θέτει μια σειρά από προϋποθέσεις στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μεταξύ των άρθρων που συμπεριλαμβάνονται στα «νομοσχέδια», που εστάληκαν στη «βουλή» υπάρχουν και αμφιλεγόμενες διατυπώσεις που έχουν προκαλέσει την αντίδραση των οργανώσεων του Τύπου. Η απόφαση, χαρακτηρίζεται ως ένα τμήμα της επιχείρησης φίμωσης του Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top