ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ρόλος των after School στην Κύπρο - Πώς βοηθά γονείς και παιδιά - Μάθετε λεπτομέρειες

Ο ρόλος των after School στην Κύπρο - Πώς βοηθά γονείς και παιδιά - Μάθετε λεπτομέρειες

Η εκπαίδευση των παιδιών θεωρείται ένα από τα βασικά εφόδια τους για το μέλλον. Αρκετοί γονείς επενδύουν αρκετά σε αυτό τον τομέα, εγγράφοντας τα παιδιά τους σε δραστηριότητες μετά το σχολείο, όπως ιδιωτικά φροντιστήρια και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Η εκπαίδευση μετά το σχολείο, έγινε πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη, διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Η Αfter School εκπαίδευση και τα οφέλη

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ιδιοκτήτρια και πτυχιούχο εκπαιδευτικό του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, ιδιωτικού φροντιστηρίου "Ταξίδι στην εκπαίδευση, Μαρία Κυριάκου, μας μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τα οφέλη που προσφέρει η εκπαίδευση μετά το σχολείο.

"Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά τόσο σε μαθησιακό επίπεδο όσο και στο να δραστηριοποιηθούν στο απόγευμα τους. Καλύπτουμε πιθανά κενά η μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί. Γίνεται η καθημερινή μελέτη στην ύλη την οποία φέρνουν από το σχολείο. Μαζί διαβάζουμε, βλέπουμε τις ασκήσεις που έδωσαν οι δάσκαλοι στα σχολεία. Γίνεται προετοιμασία για διαγωνίσματα. Πέρα από αυτά, ως ιδιωτικό φροντιστήριο προσφέρουμε και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως μάθημα αυτοπεποίθησης, θεατρική αγωγή, εκπαιδευτική ρομποτική και άλλες δραστηριότητες με συμμετοχή σε εκδηλώσεις"

Οι κυριότεροι λόγοι που ένας γονιός στέλνει το παιδί του σε φροντιστήριο μετά το σχολείο

Μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία των after school, υπάρχει και η στήριξη στο γονιό. Όπως αναφέρει η κ.Κυριάκου, κυριότερος λόγος που οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους αμέσως μετά το σχολείο σε φροντιστήρια είναι :

"Η έλλειψη χρόνου. Ένας γονέας δεν μπορεί να φεύγει να πάρει το μωρό από το σχολείο και να επιστρέψει πίσω δουλειά. Οπότε τα after school κατά κάποιο τρόπο λύνουν τα χέρια στο γονιό που δουλεύει . Ταυτόχρονα δίνουν χέρι βοηθείας σε ένα επίσης σημαντικό παράγοντα , που είναι το διάβασμα. Το παιδί φεύγει απο κοντά μας διαβασμένο. Έτσι όταν το παιδί πάει σπίτι του, είναι πιο ξεκούραστο και έχει ελεύθερο το απόγευμα του να το περάσει ποιοτικά με τους γονείς του".

Το γεγονός ότι οι γονείς εργάζονται από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα, δημιουργεί ένα μεγάλο προβληματισμό για το που θα μείνουν τα παιδιά μετά το σχολείο και ποιος θα τους βοηθήσει στο διάβασμα. Τα after school είναι το "κλειδί" και η λύση για πολλούς γονείς στον προβληματισμό αυτό.

Μάλιστα όπως εξηγεί η κ.Κυριάκου, το φροντιστήριο της όπως και κάποια άλλα φροντιστήρια, προσφέρουν μεταφορά από τα σχολεία της περιοχής προς το φροντιστήριο. Αυτό βέβαια αποτελεί τεράστια ευθύνη καθώς " Πρώτος μας στόχος είναι η ασφάλεια στη μεταφορά των παιδιών από το σχολείο αλλά και η ασφάλεια στο χώρο μας".

Ποιες άλλες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα After school;

Αρκετές είναι οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια μετά το σχολείο.

"Κάποιες από τις προκλήσεις είναι ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες παιδιών , και μια άλλη πρόκληση είναι ότι είμαστε εδώ και θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα τους. Μέσα από την εκπαίδευση προσπαθούμε να τα κάνουμε πιο χαρούμενα, να αγαπήσουν το μάθημα και το σχολείο", προσθέτει η κ.Κυριάκου. 

Πόσο στοιχίζει στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα after school

Όπως εξηγεί η κ.Κυριάκου, το δικό της φροντιστήριο καλύπτει ηλικίες από 5 έως 12 ετών . Με καθημερινή εκπαίδευση από Δευτέρα - Παρασκευή, από την ώρα που τελειώνει το σχολείο έως και τις 18:00 το απόγευμα. Η αρχική τιμή κυμαίνεται από 200-250/ μήνα για κάθε παιδί.

Υπάρχει Επιδότηση για τα after School;

Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης δεν καλύπτει τα after school, καθώς το πρόγραμμα αφορά παιδιά κάτω των 4 ετών.

Ωστόσο η κ.Κυριάκου σχολίασε : "Ευχόμαστε μελλοντικά, να μας συμπεριλάβουν στο σχέδιο ώστε να μπορούν περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και μετά τις σχολικές ώρες ώστε να βοηθηθούν εξίσου στο διάβασμα, να βελτιώσουν μαθησιακές δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζουν και να έχουν πρόσβαση στην απογευματινή εκπαίδευση και τα οφέλη που προσφέρει σε ένα παιδί"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top