ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνέχεια την Τρίτη στην πολύκροτη υπόθεση βιασμών – Ένταση και σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Συνέχεια την Τρίτη στην πολύκροτη υπόθεση βιασμών – Ένταση και σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Ένταση επικράτησε και σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου οδηγήθηκαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που θεωρούνται ύποπτα για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα συγγενικά στην πλειοψηφία τους άτομα, την περίοδο 1992-2002. Το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία για την ερχόμενη Τρίτη, μετά από θέμα ασφάλειας που ήγειρε η υπεράσπιση.

Οι τέσσερις ύποπτοι, ένας 63χρονος, η 64χρονη πρώην σύζυγος του και οι δυο τους γιοί, ηλικίας 36 και 37 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστήριο, την ώρα που συγγενείς των παραπονούμενων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εντός του δικαστικού μεγάρου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας για να τους απομακρύνει, ώστε να ξεκινήσει η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Την ίδια ώρα, μέλη της οργάνωσης BAFA (Bikers Against Family Abuse), πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του δικαστηρίου, ρίχνοντας φυλλάδια, μέσα από τα οποία καταδίκαζαν την ενδοοικογενειακή βία και ιδιαίτερα την παιδεραστία.

Σε δηλώσεις της, η Αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Ελένη Χρίστου, κάλεσε όλους τους γονείς να ξεσηκωθούν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους, τα οποία μπορεί να βιώνουν μια παρόμοια τραγική κατάσταση, όπως οι παραπονούμενοι.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα παλεύουν για το δίκαιο», είπε και απευθυνόμενη στους πολίτες ανέφερε «μπορεί να κοιμάστε ήσυχοι αλλά τα παιδιά σας μπορεί να περνούν το ίδιο μαρτύριο, γι αυτό ξεσηκωθείτε…. αύριο μπορεί να είναι το δικό σας παιδί».

Για λόγους ασφαλείας, η διαδικασία έγινε ξανά στην αίθουσα που επικοινωνεί εσωτερικά με το χώρο κράτησης και ο φάκελος της υπόθεσης καταχωρήθηκε στο δικαστήριο.

Ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, μετά από αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο οποίος έθεσε θέμα ασφάλειας των ίδιων των δικηγόρων και των πελατών τους,  ενώ ο 63χρονος πατέρας αιτήθηκε νομική αρωγή, αφού δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Οι καταγγελίες στην αστυνομία έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής σε επτά, χωρίς να αποκλείεται αυτές να αυξηθούν στην πορεία. Πέραν των πρώτων τεσσάρων παραπονούμενων, δυο 29χρονων γυναικών, μιας 34χρονης και ενός 27χρονου, η αστυνομία διερευνά τρεις ακόμη καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα τον 63χρονο πατέρα, βάσει των οποίων φέρεται στο παρελθόν να βίασε 16χρονο αγόρι και να επιτέθηκε άσεμνα σε δυο κοπέλες, όταν αυτές ήταν 9 και 13 ετών.

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, που παραμένουν υπό κράτηση, διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού, απόπειρας βιασμού, διαφθοράς γυναίκας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top