ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές Εκλογές: Τι ισχύει για τις επισκέψεις των υποψηφίων – «Κόκκινη γραμμή» σε τρεις υπηρεσίες

Προεδρικές Εκλογές: Τι ισχύει για τις επισκέψεις των υποψηφίων – «Κόκκινη γραμμή» σε τρεις υπηρεσίες

Σε αποφάσεις αναφορικά με τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει των Προεδρικών Εκλογών που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2023, ενέκρινε τις εξής ρυθμίσεις σε σχέση με τις επισκέψεις των υποψηφίων Προέδρων ή/και εκπροσώπων τους ή/και Αρχηγών και αντιπροσωπειών Πολιτικών Κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους σε Κυβερνητικά Τμήματα:

Α) Όταν υποψήφιος Πρόεδρος ή εκπρόσωπός του ή Αρχηγός Κόμματος που τον υποστηρίζει ζητεί επίσημα να επισκεφθεί συγκεκριμένη Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, μόνος ή με συνοδεία, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται στις Υπηρεσίες από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας.

Β) Όταν από το Κεντρικό Επιτελείο υποψηφίου Προέδρου ή από τα Κεντρικά Όργανα Κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη αντιπροσωπείας τους σε Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή από άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας, ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Δ) Να μην επιτρέπονται επισκέψεις μεμονωμένων κομματικών στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα.

Ε) Οι πιο πάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς, στην Αστυνομία και στις Κεντρικές Φυλακές, στις οποίες δεν θα επιτραπούν προεκλογικές επισκέψεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top