Ικανοποίηση Κυβέρνησης για την αναφορά σε Τουρκία και Σερβία στην ανακοίνωση του ΕΛΚ

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για την αναφορά σε Τουρκία και Σερβία στην ανακοίνωση του ΕΛΚ

Την ικανοποίηση της Κύπρου για την αναφορά στη γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την σύνοδο των αρχηγών κρατών που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την υποχρέωση Τουρκίας και Σερβίας να εφαρμόσουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος από τις Βρυξέλλες.

«Εκφράζουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε με το πέρας της σημερινής συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» ανέφερε ο κ. Πελεκάνος ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Σημειώνεται ότι στην εν λόγω ανακοίνωση του ΕΛΚ περιλαμβάνεται σαφής αναφορά στην Τουρκία και τη Σερβία, δυο υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες οι οποίες καλούνται να εφαρμόσουν πλήρως τις κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας» σημείωσε.

«Την ίδια ώρα, τα μέλη της Τελωνειακής Ένωσης, ιδιαίτερα η Άγκυρα, καλούνται να συμμορφωθούν με την πολιτική προσέγγιση της Δύσης και να παύσουν να υποστηρίζουν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.