ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίνει εξηγήσεις για το μπαλκόνι ο Δήμος Λεμεσού - «Εξετάζεται η πιθανή συσχέτιση με εργασίες ανακαίνισης»

Δίνει εξηγήσεις για το μπαλκόνι ο Δήμος Λεμεσού - «Εξετάζεται η πιθανή συσχέτιση με εργασίες ανακαίνισης»

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Λεμεσού αναφορικά με τη πτώση μπαλκονιού.

Σε συνέχεια σημερινής ανακοίνωσης του Δήμου Λεμεσού σε σχέση με την επικινδυνότητα οικοδομών και μετά και από δεύτερο περιστατικό πτώσης μέρους μπαλκονιού από οικοδομή επί της παραλιακής οδού Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει τα ακόλουθα:

Το δεύτερο σημερινό περιστατικό αφορούσε πτώση μέρους μπαλκονιού του 7ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Χρ. Χατζηπαύλου. Η εν λόγω οικοδομή είχε τύχει επιθεώρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και επειδή διαπιστώθηκε ότι η οικοδομή έχρηζε επισκευής, οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν όπως προβούν σε έλεγχο και αποκατάσταση της, σύμφωνα με τον Περί οδών και οικοδομών Νόμο. Μετά από τις υποδείξεις του Δήμου Λεμεσού, η Διαχειριστική επιτροπή και οι ιδιοκτήτες, ανέθεσαν σε προσοντούχο Πολιτικό Μηχανικό την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της οικοδομής και στη συνέχεια σε εργολάβο τις σχετικές εργασίες.

Η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως διαφάνηκε από την σημερινή επιτόπου κατάσταση έχουν εκτελεστεί εργασίες μέχρι και τον 3ο όροφο της οικοδομής. Στο διαμέρισμα από το οποίο υπήρξε πτώση μέρους του μπαλκονιού διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης από τους ιδιοκτήτες του και εξετάζεται η πιθανή συσχέτιση τους με το γεγονός. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για άμεση άρση των κινδύνων που προκλήθηκαν από τη πτώση μέρους του μπαλκονιού.

Ο Δήμος Λεμεσού επαναλαμβάνει ότι παρά τις εκτεταμένες ενέργειες που γίνονται από μέρους του για τη δημιουργία συνθηκών ελαχιστοποίησης του προβλήματος, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προώθησης και νομοθετικής ρύθμισης των δύο πιο κάτω βασικών μέτρων:
1. της εφαρμογή του Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των κτιρίων και
2. του καθορισμού νομικού πλαισίου που θα καθιστά επίσημα τις Διαχειριστικές Επιτροπές ως Νομικό πρόσωπο, με όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που τις αναλογούν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top