ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο αποκαλύπτει τι έγινε πριν βγάλουν «σηκωτό» τον Χου Τζιντάο από το συνέδριο του ΚΚΚ

Βίντεο αποκαλύπτει τι έγινε πριν βγάλουν «σηκωτό» τον Χου Τζιντάο από το συνέδριο του ΚΚΚ

Τον γύρο του κόσμου έκανε το στιγμιότυπο που δείχνει να απομακρύνουν, παρά την θέλησή του, τον πρώην ηγέτη της Κίνας Χου Τζιντάο από την τελετή λήξης του Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αιτία της απροσδόκητης αυτής σκηνής ήταν ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν αισθανόταν καλά».

Ο πρώην ηγέτης της Κίνας, σύμφωνα με τον Guardian, φαίνεται να είχε διαφωνήσει για ορισμένα επίσημα έγγραφα, λίγα λεπτά πριν τον σηκώσουν από τη θέση του κακήν κακώς. Αυτό υποστηρίζεται και από τα νέα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον απόηχο της αποχώρηση του Χου Τζιντάο από το 20 συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ).
Τα νέα πλάνα, που τραβήχτηκαν από το Channel News Asia αλλά δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις δύο ημέρες μετά το περιστατικό, καταγράφουν περίπου ένα λεπτό «διακριτικών ελιγμών» πριν φτάσει ένας αξιωματούχος για να συνοδεύσει τον πρώην ηγέτης της Κίνας ως την έξοδο. Ο Χου Τζιντάο, ο οποίος είναι 79 ετών, είχε παραιτηθεί από επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας πριν από 10 χρόνια.

Στο νέο βίντεο φαίνεται ο Λι Ζανσού, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που κάθεται δίπλα στον πρώην πρόεδρο, να παίρνει ένα έγγραφο από το χέρι του Χου Τζιντάο και να το τοποθετεί κάτω από τον κόκκινο φάκελο – τέτοιοι φάκελοι είχαν τοποθετηθεί μπροστά σε όλα τα κορυφαία στελέχη. Αρχικά αφήνει τα έγγραφα μπροστά του, με τον πρώην ηγέτη της Κίνας να δείχνει μπερδεμένος. Στη συνέχεια, προφανώς ανησυχώντας ότι ο Χου Τζιντάο θα προσπαθήσει να βγάλει ξανά το έγγραφο, ο Λι Ζανσού τραβάει τα έγγραφα προς το μέρος του και κρατά το χέρι του από πάνω. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ρίχνει μια ματιά προς την πλευρά της σκηνής, προφανώς καλώντας κάποιον, καθώς ένας ανώτερος βοηθός περπατά και του μιλά για λίγο, προτού απομακρυνθεί. Και λίγο αργότερα, ένας νεαρός βοηθός τραβά τελικά τον Χου από τη θέση του και θα τον συνοδεύσει εκτός συνεδρίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίμαχα πλάνα δεν μεταδόθηκαν από τα κρατικά ΜΜΕ, ενώ λογοκρίθηκαν και στο διαδίκτυο εντός Κίνας. Το όνομα του Χου Τζιντάο, σύμφωνα με τον Guardian, έχει «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο στο εσωτερικό της Κίνας και το όνομα του γιου του, Hu Haifeng, μπλοκαρίστηκε επίσης από την κινεζική λογοκρισία, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξε κάποιου είδους διαμάχη υψηλού επιπέδου σχετικά με τη θέση του εντός του ΚΚΚ.

Πηγη: newsit.gr, Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top