ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζει τις επαφές της στην Κύπρο η PEGA για τις παρακολουθήσεις

Συνεχίζει τις επαφές της στην Κύπρο η PEGA για τις παρακολουθήσεις

Συνεχίζει την Τετάρτη τις επαφές της στην Κύπρο, η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων λογισμικών παρακολούθησης, PEGA.

Με βάση το πρόγραμμα επαφών, σήμερα η αντιπροσωπεία της επιτροπής θα έχει κοινή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ενέργειας. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη στη Νομική Υπηρεσία.

Το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπείες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών υπό την προεδρία του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών υπό την προεδρία του βουλευτή Νίκου Τορναρίτη, στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο έρευνας για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα, θα συνεχιστεί με σειρά συναντήσεων στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Γερούν Λενάερς, είπε πως κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της PEGA θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο νομικό πλαίσιο για την εξαγωγή κατασκοπευτικών και σχετικών τεχνολογιών και λογισμικού (spyware) και θα ζητήσει διευκρινίσεις για το κατά πόσο η εταιρεία NSO Group έχει εξάγει προϊόντα από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τα μέλη της επιτροπής, τόνισε χθες ότι ως Κύπρος «σεβόμαστε πλήρως και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα μας με τον πιο έντονο τρόπο η προστασία της ιδιωτικής επικοινωνίας, υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες κάτω από τους οποίους μπορεί νόμιμα να γίνει οποιαδήποτε παρακολούθηση».

«Αυτά θα εξηγήσουμε στην Επιτροπή». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που σέβεται πλήρως την ιδιωτική επικοινωνία», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top