ΚΥΠΡΟΣ

Αβέρωφ: «Η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα»

Αβέρωφ: «Η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα»

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως για το Κυπριακό πρότεινε ένα δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία, ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Νεοφύτου «ανέλυσε το όραμά του αλλά και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών με γνώμονα την Κύπρο του αύριο, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στο Κυπριακό».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «μήνες τώρα έχω γυρίσει κάθε πόλη, κάθε χωριό, με ένα μήνυμα, μαζί μπορούμε να υπερβούμε την πρωτοφανή κρίση που έρχεται. Να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα εποχή ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες να ξεκλειδώσουμε το διάλογο, να ενώσουμε ξανά τον τόπο μας, να κάνουμε όλη την Αμμόχωστο ελεύθερη και να μη ρισκάρουμε να απομονωθούμε ξανά».

Πρόσθεσε πως βρίσκεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μια περιοχή «που πρωτοστάτησε ώστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να κρατηθεί ψηλά σε δύσκολα χρόνια. Ξέρουμε ότι ζούμε στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής, την εποχή της εικόνας και του lifestyle και την εποχή της χειραγώγησης».

Πρόσθεσε πως «δεν είναι αυτός ο δικός μας τρόπος. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το χαμόγελο, τα όμορφα λόγια, τα έτοιμα οράματα, το λαϊκισμό που τάζει στους πάντες τα πάντα». Η Κύπρος, συνέχισε «θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «στο εθνικό μας θέμα προτείνω έναν δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία, ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια, τα ζητούμενα της Ευρώπης σήμερα. Πρότεινα η πτυχή της ασφάλειας να γίνει υπόθεση και του ΝΑΤΟ και να απελευθερώσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής, χαρίζοντας στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας έναν εναλλακτικό διάδρομο ενέργειας» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top