Απομάκρυνση εργοστασίων ασφάλτου ζητούν κάτοικοι κοινοτήτων της Λεμεσού

Απομάκρυνση εργοστασίων ασφάλτου ζητούν κάτοικοι κοινοτήτων της Λεμεσού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι των κοινοτήτων Μονής, Μοναγρουλλίου, Πύργου και Ασγάτας, αξιώνοντας απομάκρυνση των εργοστασίων ασφάλτου που λειτουργούν στην περιοχή τους, κάνοντας λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, με συνθήματα όπως «Έξω τα ασφαλτικά. Καθαρό περιβάλλον», «Η υγεία μας πάνω από όλα» και «Σταματήστε τη ρύπανση», οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του δημοτικού σχολείου Αγίων Αναργύρων Μονής – Μοναγρουλλίου.

Σε ομιλίες τους, οι κοινοτάρχες των τεσσάρων κοινοτήτων ανέφεραν πως οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει από τη λειτουργία των δυο εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή, κάνοντας λόγο για έντονες και αποπνικτικές οσμές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δυσφορία και δύσπνοια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημείωσαν ακόμη ότι, ενώ υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από το 2019 για το ένα εργοστάσιο, στην πορεία λειτούργησε και το δεύτερο, ενώ και τα δυο μαζί εργάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ.

Επέκριναν, παράλληλα, τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων, προς επίλυση του προβλήματος.

Οι τέσσερις κοινότητες απαιτούν άμεσο κλείσιμο των εργοστασίων και μετακίνηση τους σε άλλους χώρους, μακριά από την περιοχή τους και άλλες κατοικημένες περιοχές, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα τους να προχωρήσουν σε λήψη δυναμικότερων κινητοποιήσεων.

Σχετική επιστολή, ημερομηνίας 31 Οκτωβρίου, απέστειλαν οι Πρόεδροι των τεσσάρων κοινοτικών συμβουλίων στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE