ΔΙΕΘΝΗ

Χαμόγελα στην Ουκρανία: Απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες η Χερσώνα - Χτίζουν παράλληλα τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία - Βίντεο

Χαμόγελα στην Ουκρανία: Απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες η Χερσώνα - Χτίζουν παράλληλα τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία - Βίντεο

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στη Χερσώνα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, τη στιγμή που χιλιάδες Ουκρανοί είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να αναπνεύσουν ξανά τον αέρα της ελευθερίας και να περπατήσουν δίχως κατοχικά στρατεύματα στα εδάφη που τους ανήκουν.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικές μονάδες εισέρχονται στη Χερσώνα και ότι η πόλη επανέρχεται υπό ουκρανικό έλεγχο, αφού βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή από τον Μάρτιο.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωσή της απευθύνθηκε προς Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στη Χερσώνα, καλώντας τους να παραδοθούν αμέσως.

Η ανακοίνωση είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του Κιέβου ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται στη Χερσώνα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που μπαίνουν στην πόλη οι Ουκρανοί στρατιώτες:

Ουκρανία: Χτίζει τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Την ώρα που ο στρατός της Ουκρανίας μπήκε στη μέχρι τώρα κατεχόμενη από τους Ρώσους Χερσώνα, το Κίεβο αποφάσισε να χτίσει τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία, καθώς δεν έχει σταματήσει να ανησυχεί για τυχόν επίθεση από αυτή την πλευρά.

Σύμφωνα με τον Independent του Κιέβου, η Ουκρανία κατασκευάζει έναν τσιμεντένιο φράχτη ενισχυμένο με συρματόπλεγμα, μια τάφρο και ένα ανάχωμα για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων της με τη Λευκορωσία στην περιφέρεια Βολίν, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Κίριλο Τιμοσένκο.

Ήδη, σύμφωνα με τον ίδιο, το τείχος εκτείνεται ήδη σε μήκος τριών χιλιομέτρων και η κατασκευή του βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στις περιοχές Ρίβνε και Ζιτόμιρ της Ουκρανίας.

 

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top