ΔΙΕΘΝΗ

Είστε έτοιμοι για ταξίδι; - Αυτές είναι οι 16 ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης – Παραμυθένιες εικόνες

Είστε έτοιμοι για ταξίδι; - Αυτές είναι οι 16 ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης – Παραμυθένιες εικόνες

Οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ένας από τους λόγους για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη αυτή την εποχή.

Ξύλινα υπαίθρια σπιτάκια που στήνονται μπροστά σε κεντρικές πλατείες και γραφικά στενά, παγοδρόμια, καρουζέλ, φωτάκια και ψηλά χριστουγεννιάτικα έλατα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου.

Οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν καταφέρει να γίνουν τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα κάθε πόλης τη γιορτινή περίοδο και οι επισκέπτες να φεύγουν με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Οι χαριτωμένες ξύλινες καλύβες που πουλούν από γιορτινά στολίδια και μπιχλιμπίδια μέχρι street food γίνονται πόλος έλξης των τουριστών που θέλουν να βιώσουν στο έπακρο τη μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παιδικών εργαστηρίων συμπεριλαμβάνεται προκειμένου να κρατήσει παρέα σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στην Ευρώπη οι χριστουγεννιάτικες αγορές, τα περίφημα δηλαδή Christmas markets, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και η λειτουργία τους ξεκινάει από τα μέσα Νοεμβρίου και κορυφώνεται τα Χριστούγεννα. Σε πολύ λίγες χώρες τα Christmas markets διαρκούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων αγορών στην Ευρώπη

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη αγορά ήταν η Striezelmarkt της Δρέσδης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1434, ενώ παλαιότερες αγορές της εποχής ήταν οι «αγορές του Δεκεμβρίου». Σχετικά με αυτές, οι πρώτες αναφορές που υπάρχουν ήταν στη Βιέννη, το 1286, στο Μόναχο, στο Μπάουτσεν και στη Φρανκφούρτη.

Οι αγορές αυτές προέρχονται από τη Γερμανία, αλλά πλέον πραγματοποιούνται σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Να αναφέρουμε πως από τη δεκαετία του '90 καθιερώθηκαν τα Christmas markets σε πολλές πόλεις και έχουν καταφέρει να συγκεντρώνουν τουρίστες από κάθε μέρος της Γης. Παραδοσιακά διεξάγονται στην πλατεία της πόλης και προσφέρουν φαγητό, ποτό και εποχικά είδη προς πώληση από υπαίθριους πάγκους, συνοδευόμενα από παραδοσιακό τραγούδι και χορό.

Συγκεντρώσαμε τις 16 ωραιότερες χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε. Κάποιες είναι ιδιαίτερα γνωστές, άλλες πιο άγνωστες σε εμάς, αλλά κουβαλούν τη δική τους ιστορία.

Οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βασιλεία της Ελβετίας -Από 24 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, γνωστή ως Βασιλεία (Basel) και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, φημίζεται για την υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά της. Η πόλη έχει μεγάλη παράδοση ως η ωραιότερη χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελβετίας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η παλιά πόλη λάμπει με τα χριστουγεννιάτικα φώτα, τα υπαίθρια μαγαζιά και τα περίπου εκατό ψηλά πεύκα να οριοθετούν τους δρόμους και να στέκονται σαν φωτισμένοι φρουροί που δείχνουν τον δρόμο στον επισκέπτη.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά πραγματοποιείται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και στην καρδιά της στολισμένης εορταστικά Παλιάς Πόλης. Τα Christmas markets βρίσκονται στην πλατεία Barfüsserplatz και στην πλατεία Münsterplatz - μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Βασιλείας. Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται στην πλατεία Münsterplatz, με στολίδια του γνωστού διακοσμητή Johann Wanner. Όλη την περίοδο που τα Christmas markets θα είναι ανοιχτά θα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βουδαπέστη -Από 18 Νοεμβρίου 2022 έως 1η Ιανουαρίου 2023

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Basilica, στη Βουδαπέστη, είναι αναμφίβολα από τις πιο όμορφες και πιο περιζήτητες της Ευρώπης. Τα Christmas markets στήνονται μπροστά από τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές πλατείες της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Τη φετινή χρονιά η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βουδαπέστης μπαίνει στον ενδέκατο χρόνο της και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ετοιμάζονται υπέροχα πράγματα - από εκδηλώσεις, γαστρονομικές λιχουδιές και, φυσικά, βιοτέχνες με υπέροχα αναμνηστικά.

Να αναφέρουμε πως καθημερινά θα υπάρχει το πολύ πετυχημένο show φωτισμού που προβάλλεται στην πρόσοψη της βασιλικής τα τελευταία χρόνια.

Στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά θα υπάρχουν πολλές δράσεις για οικογένειες, όπως η συνάντηση με τον Άη Βασίλη, αλλά και παγοδρόμιο που θα είναι δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών στο Βέλγιο -Από 25 Νοεμβρίου 2022 έως 1η Ιανουαρίου 2023

Το «Winter Wonders» έρχεται ξανά στο προσκήνιο φορώντας τα γιορτινά του και καταφέρνοντας στο τέλος κάθε έτους να παραμένει σημείο αναφοράς. Η ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρά του θα περιβάλει τους επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο: μαγικά φώτα από τον Μεγάλο Βορρά, πολιτιστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, πρωτότυπες ιδέες για δώρα και άλλες καινοτομίες τούς περιμένουν, δημιουργώντας αξέχαστες κοινές στιγμές.

Τα μεγάλα κλασικά πράγματα σας περιμένουν όλα: ο υπέροχος ήχος και το φως στο Grand-Place, το μεγαλοπρεπές δέντρο, η φάτνη σε φυσικό μέγεθος, το παγοδρόμιο, τα μαγικά φώτα, οι διάφορες εκθέσεις που διανθίζουν την εκδήλωση και οι χριστουγεννιάτικες αγορές, γεμάτες θησαυρούς, που θα ενθουσιάσουν τα μάτια των περίεργων και τους γευσιγνώστες των καλοφαγάδων.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης στην Αυστρία -Από 19 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου

Από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα οι ομορφότερες πλατείες της Βιέννης μεταμορφώνονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Το άρωμα των χριστουγεννιάτικων αρτοσκευασμάτων και του ζεστού παντς δημιουργεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα στη Βιέννη.

Μια από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η παραδοσιακή «Βιεννέζικη μαγεία της Αντβέντας», η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα. Εκεί περιμένουν τους επισκέπτες χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια δέντρων, γλυκά και ζεστά ποτά, καθώς και ένα καρουζέλ και διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Τα δέντρα του γύρω πάρκου του δημαρχείου είναι γιορτινά στολισμένα και ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί με το γιορτινό κλίμα.

Ένα άλλο hot spot πριν από τα Χριστούγεννα είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το παλάτι Schönbrunn. Προσφέρει απόλυτο ρομαντισμό μπροστά σε ένα αυτοκρατορικό σκηνικό και μετατρέπεται σε πρωτοχρονιάτικη αγορά μετά τα Χριστούγεννα. Η ατμοσφαιρική αγορά προσφέρει παραδοσιακές χειροτεχνίες, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες συναυλίες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για παιδιά.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολωνίας στη Γερμανία -Από 21 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Η Κολωνία για περίπου έναν μήνα φοράει τα γιορτινά της και μεταφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες τη μαγεία των Χριστουγέννων σε μια προσεγμένα όμορφη στολισμένη πόλη. Το άρωμα από ψημένα μήλα, μπισκότα κανέλας και ζεστό κρασί θα πλανάται στα σοκάκια, και πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές με διαφορετικά θέματα θα προσκαλούν τους ανθρώπους να περπατήσουν, να ψωνίσουν και να εξερευνήσουν.

Τα υπαίθρια Christmas markets της Κολωνίας έχουν πολλά να προσφέρουν, από επιλεγμένα δώρα και χειροποίητες χειροτεχνίες ατομικής κατασκευής μέχρι γαστρονομικές σπεσιαλιτέ.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Κολωνίας προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο και οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της μητρόπολης του Ρήνου, αυτή την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Montbéliard της Γαλλίας -Από 26 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου

Στην Ανατολική Γαλλία, η πόλη Montbéliard -γνωστή για τη φιλοξενία της- μετατρέπεται σε γιορτινή λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Κατά την περίοδο των γιορτών το Montbéliard αναβιώνει την παράδοση της Βυρτεμβέργης και διοργανώνει μια χριστουγεννιάτικη αγορά που δεν μοιάζει με καμία άλλη, με 140 υπέροχους πάγκους γεμάτους αυθεντικά και υψηλής ποιότητας είδη. Κάνοντας μια βόλτα στους φωτισμένους δρόμους, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα νόστιμα γαστρονομικά προϊόντα από το Montbéliard και τη Γαλλία, να θαυμάσουν την ποικιλία των έργων τέχνης και των χειροτεχνιών, να χορέψουν υπό τους ήχους της μουσικής και των χορωδιακών τραγουδιών.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της γαλλικής πόλης είναι κάτι περισσότερο από ένα παραδοσιακό Christmas market, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στους επισκέπτες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Μάντσεστερ στην Αγγλία -Από 10 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου

Η πρωτότυπη, μεγαλύτερη και -αναμφισβήτητα- καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Αγγλίας, τα Christmas markets του Μάντσεστερ, είναι ο ιδανικός προορισμός για μια εορταστική εκδρομή.

Φτάνοντας στην πόλη το 1999, η πρώτη χριστουγεννιάτικη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μεγάλωσε έκτοτε κάθε χρόνο, προσελκύοντας πλέον πάνω από εννέα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Περίπου 300 όμορφα σχεδιασμένοι πάγκοι προσφέρουν λαχταριστά διεθνή φαγητά, ποτά και λεπτοδουλεμένα δώρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, στην καρδιά του πολυσύχναστου κέντρου της πόλης.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Μάντσεστερ, οι οποίες εκτείνονται σε 10 μεμονωμένες τοποθεσίες -η καθεμία με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα-, έχουν κάτι να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας στην Τσεχία -Από 26 Νοεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, στο κέντρο της Πράγας, είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της γιορτινής περιόδου. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται μια παραδοσιακή τσεχική αγορά, όπου, σε ξύλινους πάγκους, οι έμποροι προσφέρουν τυπικά χριστουγεννιάτικα είδη και αντικείμενα, όπως παραδοσιακές τσεχικές φυσητές γυάλινες μπάλες, προϊόντα από γυάλινες πέρλες ή άχυρο, κεντημένα στο χέρι τραπεζομάντιλα, ξύλινα παιχνίδια, μπισκοτοκόπτες και πολλά άλλα. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι καλοφαγάδες θα διασκεδάσουν, καθώς θα μπορούν να δοκιμάσουν τυπικό ζεστό κρασί, τσέχικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ζεστά ψητά κάστανα, μπισκότα ή τυπικά τσέχικα λουκάνικα σχάρας και φαγητά σε σούβλα.

Κάθε χρόνο υπάρχουν πολλές καινοτομίες στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας, όπου οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την ιστορία του τόπου. Ωστόσο, πέρα από τα υπαίθρια Christmas markets που στήνονται σε πολλά σημεία, ιδίως σε ιστορικές πλατείες, εξίσου εντυπωσιακό είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους περίπου 22 μέτρων, όπου θα βγάλετε τις ωραιότερες φωτογραφίες σας.

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Wroclaw στη Πολωνία -Από 18 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βρότσλαβ θεωρείται μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Πολωνίας και μία από τις πιο όμορφες της Ευρώπης. Βρίσκεται στην πλατεία Rynek Marquet, στην Place Solny, στην οδό Swidnicka και στην οδό Olawska -όλες συνδέονται μεταξύ τους-, όπου οι επισκέπτες θα δουν υπαίθριους πάγκους με χειροτεχνίες και θα απολαύσουν γαστρονομικά πιάτα απ' όλον τον κόσμο, αλλά και πολωνικές σπεσιαλιτέ.

Σύμφωνα με το επίσημο site των πολωνικών Christmas markets, δεν θα υπάρχουν πάρα πολλά φωτισμένα σημεία, λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, παρά μόνο στην κεντρική πλατεία της αγοράς. Μια άλλη αλλαγή είναι πως το πρωτοχρονιάτικο πάρτι που γινόταν κάθε χρόνο στην πλατεία, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης στη Γερμανία -Από 23 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου

Λαμπερά φώτα, αστέρια που τρεμοπαίζουν, γελαστές παιδικές φατσούλες, ζεστό κρασί, μυρωδιά ginger bread και χριστουγεννιάτικα κάλαντα, η Striezelmarkt της Δρέσδης διαθέτει έναν μοναδικό χαρακτήρα, παρότι διανύει την 587η χρονιά της. Ναι, πολύ καλά διαβάσετε: η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη αγορά μετράει πολλούς αιώνες πριν.

Οι ξυλοτεχνίες, τα υφάσματα με μπλε εκτύπωση της Λουζατίας και τα αστέρια της Μοραβίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Και ένα κομμάτι αυθεντικό Dresdner Christstollen -το γνωστό φρουτόψωμο- είναι, φυσικά, από τα πλεονεκτήματα της χριστουγεννιάτικης αγοράς της Δρέσδης.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Στοκχόλμης στη Σουηδία -Από 19 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Στην Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης όλα γίνονται πιο παραμυθένια με τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που ανοίγει στις 19 Νοεμβρίου. Η αγορά στήνεται στο Stortorget, από το 1915, και θεωρείται πολύ must ακόμα και για τους Σουηδούς ώστε να αγοράσουν αναμνηστικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και να απολαύσουν ζεστό glögg, ginger bread και νόστιμα τυριά.

Στην πρωτεύουσα της Σουηδίας η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά έχει τα πάντα και, φυσικά, θα γνωρίσετε από κοντά τον Άη Βασίλη.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Colmar στη Γαλλία -Από 24 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου

Τα τελευταία 20 χρόνια η γαλλική πόλη Colmar φοράει τα γιορτινά και φέτος επί έξι εβδομάδες αναμένει τους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ο δρόμος σας θα παρασυρθεί από τους φωτισμούς που συνδέουν τις πέντε χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, σε έναν λαβύρινθο από μικρά δρομάκια που είναι στρωμένα με αιωνόβια ημιτελή σπίτια.

Οι χριστουγεννιάτικες αυτές αγορές, φωλιασμένες σε πλατείες με τα δικά τους ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, είναι σαν την ίδια την πόλη: οικείες και αυθεντικές. Κάθε αγορά αποτελεί ένα μικρό χωριό που αναδεικνύει παθιασμένους και ενθουσιώδεις τεχνίτες. Οι περισσότεροι από αυτούς κατάγονται από την Αλσατία και έχουν επιλεγεί για την ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων τους.

Στη χριστουγεννιάτικη αγορά θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που συμπεριλαμβάνει από παιδικά animation, ξεναγήσεις, γευσιγνωσία κρασιού, έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών, καθώς και πολλές παραστάσεις και συναυλίες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας -Από 1ης έως 22 Δεκεμβρίου 

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ελσίνκι διοργανώνεται στην πλατεία Γερουσίας και οι Φινλανδοί απολαμβάνουν πάρα πολύ την εορταστική περίοδο. Διαθέτει περίπου 140 πωλητές σε χαριτωμένες μικρές καλύβες που προσφέρουν δώρα για όλα τα γούστα, συμπεριλαμβανομένων χειροτεχνημάτων και ειδών σχεδιασμού.

Οι πάγκοι προσφέρουν, επίσης, παραδοσιακά προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Ο Άγιος Βασίλης κάνει καθημερινές επισκέψεις και ένα παλιομοδίτικο carousel περιστρέφεται στο κέντρο της πλατείας, προσφέροντας δωρεάν βόλτες για παιδιά και μια δόση νοσταλγίας για τους μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Παρίσι -Από 19 Νοεμβρίου 2022 έως 1η Ιανουαρίου 2023

Σε λίγες ημέρες το Παρίσι μπαίνει επισήμως σε εορταστική περίοδο, καθώς οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι έτοιμες να ανοίξουν και να υποδεχθούν τον κόσμο, χαρίζοντας όμορφες στιγμές. Χριστουγεννιάτικες αγορές μπορείτε να βρείτε σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα, από το Les Halles, τη Notre-Dame έως το Les Tuileries, καθώς και το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο La Défense.

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα είναι έντονη στους δρόμους του Παρισιού. Απολαύστε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους δρόμους του Παρισιού!

Στα ξύλινα σπιτάκια που δημιουργούνται θα βρείτε χειροτεχνίες, στολίδια για το δέντρο, προτάσεις για δώρα και, φυσικά, νόστιμα τοπικά προϊόντα.

Στο γιορτινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται οι υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές, τα υπαίθρια παγοδρόμια, τα καρουζέλ, παραστάσεις και συναυλίες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μιλάνο της Ιταλίας -Από 25 Νοεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023

Μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά με τα κλασικά ξύλινα σπιτάκια θα απλωθεί ομοιόμορφα γύρω από τo υπέροχο Duomo. Εκεί θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπιχλιμπίδια για το δέντρο και για διακόσμηση, ενώ φυσικά δεν θα λείπουν οι αλμυρές και γλυκές γεύσεις που απολαμβάνουμε στο χέρι.

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Rothenburg της Γερμανίας -Από 25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Η παραμυθένια γερμανική πόλη Rothemburg λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε υπαίθρια γιορτινή αγορά. Μάλιστα, η παράδοση κρατάει παραπάνω από 500 χρόνια και την εορταστική περίοδο στήνονται στο κέντρο της πόλης υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Διατηρώντας πιστά τις παραδόσεις, τα στενά ελικοειδή δρομάκια και οι γραφικές πλατείες γύρω από το δημαρχείο και τις αψίδες του είναι στρωμένα με ξύλινους πάγκους, κατάλληλα διακοσμημένους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μικροαντικείμενα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζεστό κρασί, λουκάνικα κι άλλες ντόπιες λιχουδιές θα τα βρείτε όλα σε μια αγορά με μεγάλη ιστορία.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top