ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στο παλάτι – Φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ που χαιρέτα ναζιστικά (ΦΩΤΟ)

Πανικός στο παλάτι – Φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ που χαιρέτα ναζιστικά (ΦΩΤΟ)

Το σοκαριστικό υλικό από το 1933 δείχνει τον Εδουάρδο τον Η', τον Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας εκείνη την εποχή, να δείχνει στις ανηψιές του Ελισάβετ και Μαργαρίτα πώς να χαιρετούν ναζιστικά.

Οργή έχει προκαλέσει στο παλάτι η διαρροή ενός φιλμ που τραβήχτηκε πριν από 80 ολόκληρα χρόνια και δείχνει τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β - τότε απλώς πριγκίπισσα - να μαθαίνει να χαιρετά ναζιστικά σε ηλικία μόλις 7 ετών.

Το σοκαριστικό υλικό από το 1933 δείχνει τον Εδουάρδο τον Η', τον Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας εκείνη την εποχή, να δείχνει στις ανηψιές του Ελισάβετ και Μαργαρίτα πώς να χαιρετούν ναζιστικά, στους κήπους του ανακτόρου τους.



Στιγμιότυπα από το εν λόγω φιλμ δημοσιεύθηκαν χθες το βράδυ από τη βρετανική εφημερίδα Sun, που δέχθηκε έντονες επικρίσεις από μεγάλη μερίδα του κοινού για το ρεπορτάζ της, αφού ένα εφτάχρονο παιδί δεν μπορεί φυσικά να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις πράξεις του.



«Προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι ένα φιλμ που τραβήχτηκε πριν από 80 χρόνια και ανήκει στο προσωπικό αρχείο της Μεγαλειοτάτης, χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο για να βλάψει το κύρος της», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του παλατιού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top