ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος σε ηλικία - Βιογραφικά

Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος σε ηλικία - Βιογραφικά

Ολοκληρώθηκε σήμερα (22/11) η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν 6 υποψηφιότητες.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, υποψήφιοι στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές είναι οι:
• Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος
• Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος
• Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
• Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
• Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος
• Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας

Το ThemaOnline, με αφορμή την κατάθεση των επίσημων υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και παρουσιάζει τα βιογραφικά των έξι διεκδικητών του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά σημειώματα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος είναι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνας και Αμμοχώστου Βασίλειος και ο μικρότερος ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος (74 ετών)


Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Πρόεδρος Αμμοχώστου κ. Βασίλειος γεννήθηκε στο χωριό Μανδριά της επαρχίας Αμμοχώστου την 1 Μαρτίου 198. Αποφοιτώντας από το Δημοτικό Σχολείο, εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα (1960), όπου παρέμεινε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Φοίτησε στον τριετή κύκλο σπουδών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας (1967-1970) και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στο Α Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου (1970-1974). Τις θεολογικές του σπουδές τις πραγματοποίησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1974-1978.

Το 1978 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Φριβούργου Ελβετίας, όπου παρακολούθησε διετή κύκλο μαθημάτων Κοινωνιολογίας στο Τμήμα «Δικαίου και Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών», καθώς και Θεολογικά μαθήματα στην Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ολοκλήρωσε μελέτη Διδακτορικής Διατριβής με θέμα: «Οντολογική διάκριση ουσίας και ενέργειας και γνώσεως του Θεού κατά τον Άγιον Μάξιμον τον Ομολογητήν», στην Γαλλική γλώσσα. Το 2020 ολοκλήρωσε δεύτερη μελέτη Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Ἡ γνώσις του Θεού κατά τον Άγιον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν».

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας χειροτονήσθηκε Διάκονος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα το 1970, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Θεολογική Σχολή Αθηνών υπηρέτησε ως Διάκονος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας (1974-1975) και του Μητροπολικού Ναού Αθηνών (1976- 1978). Εξάλλου, κατά το πρώτο διάστημα των μεταπτυχιακών του σπουδών στην Ελβετία (1978-1981), υπηρέτησε ως Διάκονος του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γενεύη.

Το 1981 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, λαμβάνοντας συγχρόνως το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Την ίδια χρονιά, ανέλαβε ως Ιερατικός Προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Ενορίας Γενεύης, ενώ από το 1982 έως το 1991 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Το 1991 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Γραφείου Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και τοποθετήθηκε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας.

Στις 7 Φεβρουαρίου 1996 εξελέγη από τον Ιερά Σύνοδο Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος και η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 28 Απριλίου του ίδιου έτους, ενώ στις 11 Μαΐου 2007 εξελέγη με τη ψήφο κλήρου και λαού σε Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και ενθρονίστηκε στις 12 Μαΐου στην προσωρινή έδρα της Μητρόπολης στο Παραλίμνι.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου στον Θεολογικό Διάλογο Ορθοδόξου-Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Είναι, επίσης, μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, δημοσιευμένο σε περιοδικά του ελληνόγλωσσου και ξενόγλωσσου τύπου.

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος (73 ετών)

Ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος γεννήθηκε στην την Αθηαίνου στις 25 Μαΐου 1949. Το 1967 αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1968-1972). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο σπούδασε και Θεολογία κατά τα έτη 1976-1980. Μετεξεπαιδεύθη στην Αγγλία στην Χημεία και στην Θεολογία.

Στις 23 Δεκεμβρίου 1984 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Χωρεπισκόπου Σαλαμίνος Βαρνάβα και στις 17 Μαρτίου 1985 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτην υπό του μ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α, ενώ το 1994 ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα με τα πιο πάνω καθήκοντά του, εργάσθηκε και καθηγητής Χημείας σε Σχολεία Μέσης Εκπαιδεύσεως και το 1993 προήχθη σε Βοηθό Διευθυντή.

Εξ αφορμής της συλλήψεως και κακοποιήσεώς του υπό των τουρκικών στρατευμάτων κατά την διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης, το 1989, κατέθεσε προσφυγή (No 15300/89) εναντίον της Τουρκίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υπ’ αριθμόν 507/3.2.94 απόφασή του καταδίκασε, για πρώτη φορά, την Τουρκία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.

Στις 24 Απριλίου 1996 εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης και στις 26 Μαΐου 1996 χειροτονήθη εις Επίσκοπον, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου 2006 εξελέγη παμψηφεί υπό της προς τούτο συνελθούσης εκλογικής συνελεύσεως Μητροπολίτης Πάφου και την επομένη εγκαθιδρύθη στην έδρα αυτού.

Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου στις Πανορθοδόξους Διασκέψεις και στον διάλογο μετά των Ρωμαιοκαθολικών. Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος (63 ετών)

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 8 Φεβρουαρίου 1959. Το 1973 εισήχθη στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου και το 1976 μετά την αποφοίτησή του από το Α Γυμνάσιο Πάφου χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Α.

Ακολούθως σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1980, μετά το πέρας των σπουδών του, μπήκε στο Άγιο Όρος και στην τάξη των εκεί ασκουμένων και συγκεκριμένα στη Νέα Σκήτη.

Το 1982 έλαβε το Μέγα Σχήμα του Μοναχού και το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Νικόδημο, ενώ το 1983 χειροτονήθηκε σε Πνευματικόν από τον Μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας κ. Παύλο.

Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, της οποίας εξελέγη προϊστάμενος και ακολούθως αντιπρόσωπος στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. Την περίοδο 1991-92 εξελέγη Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους.

Το 1992, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α και με την ευλογία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε προσωρινά στην Αδελφότητα στην Μονή των Ιερέων στην Πάφο. Στις 4 Νοεμβρίου 1993 εξελέγη Ηγούμενος της; Ιεράς Μονής Μαχαιρά, στην οποία ενθρονίσθηκε υπό τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Α στις 14 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Στις 11 Φεβρουαρίου 1999 εκλέγηκε με την ψήφο κλήρου και λαού Μητροπολίτης Λεμεσού, χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο στις 14 Φεβρουαρίου 1999 και ενθρονίσθηκε αυθημερόν.

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος (60 ετών)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος γεννήθηκε στην Πάνω Ζώδια στις 21 Ιανουαρίου 1962. Αφού συμπλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευση στην γενέτειρα του, παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στο Γ Γυμνάσιο Μόρφου. Ακολούθως, και εξαιτίας της τουρκικής εισβολής, συνέχισε και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το έτος 1979, στο Β Γυμνάσιο Ακροπόλεως.

Στη συνέχει φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1985, και παρέτεινε την διαμονή του στην Ελλάδα μέχρι το 1987. Κατά την περίοδο αυτή, είχε την ιδιαίτερη ευλογία να γνωρίσει και συνδεθεί με άγιες σύγχρονες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ αυτών ο Όσιος Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός του πατέρας και του ενέπνευσε το μοναχικό ιδεώδες. Υπακούοντας την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Οσίου Γέροντος Ιακώβου, επέστρεψε στην Κύπρο στις αρχές του 1987 και ακολούθως εισήλθε ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 27 Δεκεμβρίου 1987 χειροτονήθηκε διάκονος της Ιεράς Μονής Γεωργίου Κοντού από τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο, ενώ κατά τα έτη 1990 ως το 1993 διετέλεσε μέλος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Το 1988 εγγράφηκε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1993 και στις 19 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Κοντού από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Από το 1996 έως το 1998 διετέλεσε μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, ενώ τον Ιούλιο του 1994, ομού μετά του Γέροντος αυτού Αρχιμανδρίτου Συμεών, ανασυνέστησαν και επαναλειτούργησαν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.

Στις 22 Αυγούστου 1998 εξελέγη με την ψήφο κλήρου και λαού Μητροπολίτης Μόρφου. Χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο στις 13 Σεπτεμβρίου 1998 και ενθρονίστηκε αυθημερόν στην προσωρινή έδρα της Μητροπόλεως Μόρφου στην Ευρύχου.

Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος (52 ετών)

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, υπέρτιμος και έξαρχος Λαπήθου και Καραβά κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαθωμάς) γεννήθηκε το 1970 στην Λάρνακα Λαπήθου. Τα εγκύκλια γράμματα διήκουσεν σε δημόσια εκπαιδευτήρια της επαρχίας Λευκωσίας, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του μετά την τουρκική εισβολή του 197, και έκτοτε παραμένει λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Σπούδασε Θεολογικές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και τις μεταπτυχιακές θεολογικές του σπουδές στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας παρά το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης, σε συνεργασία μετά της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φριβούργου και της Αυτόνομης Σχολής Προτεσταντικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος της Θεολογίας παρά της Καθολικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ενώ έτυχε μετεκπαιδεύσεως στο Τμήμα Θεολογίας και Θρησκείας του Πανεπιστημίου του Ντάραμ και είναι επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Οβιδίου Πανεπιστημίου της Κωνστάντα. Είναι Διδάσκαλος Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Ελεούσης Κύκκου στις 7 Απριλίου 2001 και χειροτονήθηκε Διάκονος στις 8 Απριλίου 2001, και Πρεσβύτερος, προχειρισθείς σε Αρχιμανδρίτη, στις 15 Αυγούστου 2007. Στις 24 Νοεμβρίου 2011 εκλέγηκε από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτης Κυρηνείας, όπου και ενθρονίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2011.

Δίδαξε σε Σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας και στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας για την Ουνέσκο (WFUCA), Μέλος της Επιτροπής Συνδιαλλαγής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την Ουνέσκο (EFUCA), και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκυπρίου Συντονιστικού Σώματος Εθελοντισμού (ΠΣΕΕ). Τυγχάνει Μέλος της Κοινωνίας Βιβλικής Φιλολογίας (SBL), Πρόεδρος του Επαρχιακού Συνδέσμου Ευημερίας Ηλικιωμένων Κερύνειας (ΕΣΕΗΚ) και της Παγκυπρίου Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ευημερίας Ηλικιωμένων (ΠΟΣΕΗ). Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και γερμανική.

Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας (51 ετών)

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας γεννήθηκε στον Στρόβολο το 1971, από εκτοπισμένους γονείς. Μετά το πέρας της φοιτήσεως του στο Λύκειο Ακροπόλεως, κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά και ακολούθως, το 1990, εγγράφηκε στην Ιερατική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου «Απόστολος Βαρνάβας». Τον ίδιο χρόνο εντάχθηκε ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου υπηρέτησε σε διάφορα διακονήματα.

Το 1992, ο τότε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου και νυν Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, τον έστειλε στη Ρωσία για Θεολογικές Σπουδές. Το 1993 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μονή Κύκκου και το 1997 αποπεράτωσε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή Μόσχας. Το ίδιο έτος συνεχίζει και το 1998 ολοκληρώνει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Μόσχα με θέμα «Ο βίος και τα έργα του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου».

Ακολούθως, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε με επιτυχία για δύο έτη δεύτερο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Εκκλησιαστική Αρχαιολογία.

Το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίστηκε σε Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Α. Στη συνέχεια, εγγράφηκε στην Θεολογική Ακαδημία Μόσχας ως υποψήφιος διδάκτωρ Θεολογίας και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Η ιστορία και το θεολογικόν περιεχόμενον της Κολλυβαδικής έριδος εις το Άγιον Όρος». Μετά από επιτυχή υποστήριξη της διατριβής του, το 2003 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Θεολογίας από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας.

Το 2015 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και εκπόνησε διατριβή με τίτλο «Η ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής μέσα αό τις πηγές».

Ως μέλος της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κύκκου, με την καθοδήγηση του Ηγουμένου αυτής, προΐσταται του Τμήματος Άμεσου Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πνευματικής Στηρίξεως σε αναξιοπαθούντες εκ μέρους της Ιεράς Μονής. Με την ευλογία του μ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α, υπηρέτησε για αρκετό διάστημα ως πνευματικός των αλλοδαπών ορθοδόξων στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου.

Υπηρετεί, ωσαύτως, ως Εκτελεστικός Πρόεδρος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ από το 2007, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας» και από το 2009 Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ.

Στις 9 Ιουνίου 2007, εκλέγηκε παμψηφεί από την Κληρικολαϊκή Συνέλευση Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής και στις 11 Ιουνίου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε και ενθρονίστηκε ως Μητροπολίτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top