ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η γυναίκα που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ & VIDEOS)

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η γυναίκα που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ & VIDEOS)

Eίναι στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά και ένα κείμενο τόσο άχαρο και στεγνό για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο της ψυχής ανθρώπων που δίνουν μαθήματα ζωής, ανθρωπιάς και αλτρουισμού και σε όλους εμάς κουράγιο και πίστη για ζωή, με μόνον μία σκέψη «Ακόμα υπάρχουν Άνθρωποι ανάμεσα μας, που τιμούν το είδος μας».

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, εντόπισε τη γυναίκα που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό την περασμένη Κυριακή(12/07/2015), στη Λεμεσό από άγνωστο της άνδρα και αφού πρώτα μας περιέγραψε όσα έζησε, του απηύθυνε ένα δημόσιο «ευχαριστώ. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Μητροκλή 74 ετών από την Πεντάγια Μόρφου. Έχει δυο κόρες, πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ήταν γύρω στις 6 το πρωί όταν  μετέβη μαζί με τον σύζυγο της στην παραλία «Ακτή Ολυμπίων» για  μπάνιο στη θάλασσα, πριν την λειτουργία της Κυριακής, αλλά και την πανηγυρική δοξολογία για τον Άγιο Παΐσιο, την πρώτη από την ανακήρυξη του ως Αγίου.

Εκεί, σε κάποια στιγμή ενώ ήταν στα ρηχά παραπάτησε, κτύπησε σε πέτρα και έχασε τις αισθήσεις της.

Ο σύζυγος της το αντιλήφθηκε λίγο αργότερα και πανικόβλητος με άλλον λουόμενο έτρεξαν να την βοηθήσουν. Την έβγαλαν έξω στην ακτή, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Για καλή της τύχη όμως… συνέβη κάτι που ανέτρεψε τα πάντα, για το όποιο δεν βρίσκεις εύκολα εξήγηση. Άλλοι το λένε σύμπτωση, άλλοι θέλημα Θεού και άλλοι Θαύμα. Όπως και να έχει, κάτι ανώτερο.

Περνούσε με το αυτοκίνητο του από τον παραλιακό δρόμο ένας άνδρας, ο οποίος ενώ οδηγούσε είδε ότι η γυναίκα κινδύνευε. Στάθμευσε βιαστικά και έτρεξε κοντά της. Ήταν πρώην ναυαγοσώστης και νυν οδηγός ασθενοφόρου στις Βρετανικές Βάσεις Επισκοπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύγε Άνθρωπε μου! Αυτός είναι ο σωτήρας της γυναίκας που πνιγόταν στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ)

Ο άνθρωπος έκανε τα πάντα για να την φέρει πίσω στη ζωή… Η γυναίκα έφευγε… Και τα κατάφερε! Της παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες και της έδωσε ζωή! Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασής της είναι ότι κρατήθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής του Νοσοκομείου Λεμεσού για πέντε ημέρες.

Η δεύτερη «σύμπτωση»

Δεύτερη σύμπτωση: Αστυνομικός εκτός καθήκοντος βρισκόταν τυχαία στο σημείο και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, που… τυχαία ήταν ήδη κοντά στην περιοχή και έφθασε στο σημείο σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο Άγιος Παΐσιος

Η πρώτη κουβέντα της γυναίκας όταν άνοιξε τα μάτια της ήταν: «Με έσωσε ο Άγιος Παΐσιος». Ο άνδρας που την έσωσε, με την βοήθεια του Θεού, στον οποίο πιστεύουν και οι δυο, την επισκέφτηκε την Παρασκευή 17/07/2015, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στο Παθολογικό Τμήμα.Της πήρε λουλούδια, βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο και της έδωσε δυο αγκαλιές. «Θα σε φωνάζω θεία», της είπε. « Όχι, γιαγιά να με φωνάζεις και εγώ ‘εγγονό’», του απάντησε.

Η κυρία Αλεξάνδρα και η κόρη της Άντρη Moδέστου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους, όσοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη σωτηρία της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στέλνουν και στο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής του Νοσοκομείου Λεμεσού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top