ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Δεν θα γίνουν εγγραφές αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

Κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές – Δεν θα γίνουν εγγραφές αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

Κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου 2022, όπως είχε ήδη αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Όπως είπε, η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από την Ιερά Σύνοδο.

Προκειμένου να γίνουν οι Εκλογές εντός των χρονικών ορίων που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου, δεν θα γίνουν δεχτές εγγραφές αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους.

Όλες οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, εις συνεδρία, υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και εργάσθηκε ως ακολούθως:

1) Απεφάσισε όπως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, τελεσθεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022.

Το επίσημο μνημόσυνο θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα προϊσταμένου του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

2) Εξέτασε την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενόψει και ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων και της ανάγκης να συμβαδίζει η Ιερά Σύνοδος με τις υποχρεώσεις της που υπαγορεύονται από τη σχετική νομοθεσία, αλλά και τις υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μεταξύ άλλων, απεφάσισε όπως όλοι όσοι επιθυμούν να μην συπεριληφθούν τα ονόματά τους στους Εκλογικούς Καταλόγους απευθυνθούν με αίτημα διαγραφής ως διαλαμβάνει επί τούτου ἡ σχετική Ανακοίνωση, η οποία έχει ήδη εκδοθεί.

3) Λόγω των απρόβλεπτων θεμάτων που προέκυψαν και της υπέρβασης των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων η Ιερά Σύνοδος, με την απαιτούμενη προς τροποποίησιν της Καταστατικής διάταξης πλειοψηφία, απεφάσισε να μην δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθοδόξων Χριστιανών στους Εκλογικούς Καταλόγους, ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι Εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό του Καταστατικού Χάρτου χρονικών ορίων.

Δείτε βίντεο από τα όσα ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Πάφου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top