Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Μια καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης η ανακοίνωση της Ν.Υ»

Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Μια καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης η ανακοίνωση της Ν.Υ»

Με 12 σημεία απαντούν μέσω ανακοίνωσης οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης.

Στην ανακοίνωση εκφράζουν έκπληξη και απογοήτευση σχετικά με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας την σαν μια καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

1. Κατ’ αρχάς εκφράζουμε έκπληξη και απογοήτευση για τη δημόσια ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Νομικής Υπηρεσίας η επάρκεια και αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται στις Κεντρικές Φυλακές κάτι που αφορά αποκλειστικά τη Διεύθυνση των Φυλακών και το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση για ένα θέμα για το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα είναι δυστυχώς εξόχως ατυχής.

2. Θεωρούμε την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τις Κεντρικές Φυλακές σαν μια καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τον ανεπαρκή και τουλάχιστο ατυχή, κατά την άποψη μας, μέχρι σήμερα χειρισμό της καταγγελίας που υπέβαλαν οι πελάτιδες μας εναντίον του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας κ. Μ. Κατσουνωτού για διαπλοκή και διαφθορά που αφορούσε μεταξύ άλλων, παράνομη επικοινωνία με τη χρήση του προσωπικού του κινητού τηλεφώνου με βαρυποινίτη με σκοπό την εξουδετέρωση τους.

3. Η καταγγελία υποβλήθηκε στις 20 Ιουνίου 2022, διορίστηκε ποινικός ανακριτής ο κ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος παρέδωσε το πόρισμα του στη Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου και η τελευταία το «μελετά» εδώ και 2.5 μήνες στην προσπάθεια της, κατά την άποψη μας, να «εξεύρει» τρόπους για να μην διώξει τον κ. Κατσουνωτό στον οποίο, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι οποίες ουδέποτε έχουν διαψευσθεί, ο κ. Αιμιλιανίδης επιρρίπτει ποινικές ευθύνες μαζί με αλλά δυο πρόσωπα. Έχουμε δημόσια καλέσει τον Γενικό Εισαγγελέα να ανακοινώσει το αποτέλεσμα του πορίσματος, το οποίο για σκοπούς διαφάνειας σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη έχει κάθε δικαίωμα να πράξει αν το επιθυμεί, για να σταματήσει όλη αυτή η σεναριολογία αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας αρνείται μέχρι σήμερα να το πράξει. Η προσπάθεια της Νομικής Υπηρεσίας να «συγκαλύψει» και να «αποσιωπήσει» την υπόθεση είναι εμφανής. Ακόμα και σήμερα στα πλαίσια της διαφάνειας για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και έξι μήνες την κοινή γνώμη καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να ανακοινώσει δημόσια το αποτέλεσμα του πορίσματος Αιμιλιανίδη.

4. Έναυσμα για αυτό τον ανελέητο πόλεμο που υφίστανται οι πελάτιδες μας με πρωταγωνιστές την Νομική Υπηρεσία, την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας αποτέλεσε η καταγγελία που υπέβαλαν οι πελάτιδες μας εναντίον του κ. Κατσουνωτού τον Ιούνιο του 2022 όταν περιήλθε στα χέρια τους κινητό τηλέφωνο βαρυποινίτη ο οποίος αντάλλασσε μηνύματα με το προσωπικό τηλέφωνο του κ. Κατσουνωτού ο οποίος προέτρεπε το βαρυποινίτη να εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων βίντεο που να «κάφκει» τις πελάτιδες μας καθώς επίσης και να προβεί σε άλλες παράνομες ενέργειες.

5. Ακολούθησε έρευνα για ενδεχόμενη ποινική δίωξη των πελάτιδων μας για διαρροή ενός δήθεν εμπιστευτικού email σε σχέση με την οποία η κ. Αριστοτέλους ανακρίθηκε για 12 περίπου ώρες και η οποία έρευνα τελικά τερματίστηκε μεν αλλά η οποία ουδέποτε έπρεπε καν να ξεκινήσει αφού ήταν καθαρά κίνηση αντιπερισπασμού.

6. Ο πόλεμος της Νομικής Υπηρεσίας συνεχίστηκε και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Σάββας Αγγελίδης εντελώς «συμπτωματικά», και άσχετα με την καταγγελία που είχαν υποβάλει οι πελάτιδες μας εναντίον του κ. Κατσουνωτού, διορίζει τέσσερεις ποινικούς ανακριτές με αποκλειστικό όρο εντολής να διερευνήσουν μόνο τυχόν ποινικές ευθύνες για χρήση κινητών τηλεφώνων και διακίνηση ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές. Δυστυχώς όμως για την Νομική Υπηρεσία φαίνεται και πάλι από δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί ότι το πόρισμα των τεσσάρων ποινικών ανακριτών είναι αθωωτικό για τις πελάτιδες μας καθότι οι τέσσερεις ποινικοί ανακριτές δεν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα εναντίον τους.

7. Παρά δε το ότι δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη οποιασδήποτε ποινικής ευθύνης των πελάτιδων μας και ενώ η Νομική Υπηρεσία αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί τάχιστα σε δημόσια ανακοίνωση σε σχέση με την πιο πάνω διερεύνηση, παρασιώπησε εντελώς την ανυπαρξία ποινικής ευθύνης, που ήταν το μόνο θέμα εντός των όρων εντολής των ανακριτών, και απέστειλε προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την έκθεση για λήψη τυχόν μέτρων, προκαταλαμβάνοντας μάλιστα και την απόφαση της, αφού χαρακτηρίζει τα λαμβανόμενα μέτρα ως «ανεπαρκή και αναποτελεσματικά».

8. Σημειώνουμε ακόμα ότι με την παράδοση του πορίσματος στην Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 η Υπουργός Δικαιοσύνης, παρόλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για επίρριψη ποινικών ευθυνών στον κ. Κατσουνωτό, τερματίζει τη διαθεσιμότητα του και τον επαναφέρει πίσω στα καθήκοντα του γνωρίζοντας, υποθέτουμε, η κα. Υπουργός ότι αν τελικά αποφασιστεί η ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού με βάση το πόρισμα δεν θα μπορεί να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα. Η κα. Υπουργός σαν πολιτική προϊσταμένη τόσο των Φυλακών όσο και της Αστυνομίας υποτιμά τόσο τη δική μας νοημοσύνη όσο και του απλού πολίτη όταν πρόσφατα δημόσια ισχυρίστηκε ότι ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ιδέα για το αποτέλεσμα του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη.

9. Όλα τα πιο πάνω αποτελούν αδιαμφισβήτητα γεγονότα και καλούμε τη Νομική Υπηρεσία να τα διαψεύσει. Δεν είναι ούτε εικασίες ούτε γενικότητες ούτε αοριστολογίες όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η προσπάθεια της οποίας, επαναλαμβάνουμε, είναι η δημιουργία εντυπώσεων και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Από τις 15 Σεπτεμβρίου περιμένουμε υπομονετικά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας χωρίς να έχουμε προκαλέσει οποιονδήποτε και χωρίς την έκδοση οποιασδήποτε ανακοίνωσης. Η σιωπή μας όμως φαίνεται να έχει παρεξηγηθεί.

10. Οι διάφορες υποθέσεις στις οποίες γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας ήταν γνωστές και έτυχαν χειρισμού τόσο από την Νομική Υπηρεσία όσο και από την Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό και αφορά και υποθέσεις που δεν οδηγήθηκαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης. Είναι ανεπίτρεπτο για την Νομική Υπηρεσία να προβαίνει σε «ετυμηγορίες» μέσω ανακοινώσεων απλά και μόνο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

11. Αναγνωρίζουμε ότι ο αγώνας των πελάτιδων μας είναι άνισος διότι τα έχουν βάλει με το «σύστημα» που στόχο έχει την εξόντωση τους όπως έχουμε προειδοποιήσει από καιρό. Το μήνυμα προς τον απλό πολίτη όπως είχαμε πει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είναι σαφές. Όποιος τολμήσει να τα βάλει με το σύστημα θα φαγωθεί.

12. Συνεχίζουμε να αναμένουμε την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας στο πόρισμα Αιμιλιανίδη και διερωτόμαστε για πόσο καιρό ακόμα θα μελετάται. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας και μακάρι να διαψευσθούμε. Ο νοών νοείτω.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top