ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπέμπει τον Νόμο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο Πρόεδρος – Υπογράφει την στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Αναπέμπει τον Νόμο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο Πρόεδρος – Υπογράφει την στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Στην αναπομπή του Νόμου που ψήφισε η Βουλή, μετά από μία θυελλώδη συζήτηση, για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να ενταχθεί στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως για το όλο θέμα υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ κομμάτων όσο και μεταξύ της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, και του Υπουργού Παιδείας.

Στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Σε μία άλλη εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει, τελικά, το Νόμο που αφορά τη νέα στοχευμένη αναστολή των εκποιήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως, ο Νόμος ψηφίστηκε στις 10 Νοεμβρίου, αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 25 Νοεμβρίου, αλλά η αναπομπή απορρίφθηκε από τη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, δε, πως μετά την υπογραφή του Νόμου και τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, η στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων που αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφάλιση κύριας κατοικίας αξίας μέχρι €350.000, επαγγελματική στέγη του χρεώστη για επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €750.000 και αγροτεμάχια στα οποίο ασκείται γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, η εκτιμώμενη αξία του οποίου δεν υπερβαίνει τις €100.000, θα ισχύει μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top