ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Κάτω Πάφο: Λύματα εμφανίστηκαν και πάλι στη θάλασσα

Συναγερμός στην Κάτω Πάφο: Λύματα εμφανίστηκαν και πάλι στη θάλασσα

Το απαράδεκτο φαινόμενο της εμφάνισης λυμάτων στη θάλασσα της Κάτω Πάφου, παρουσιάστηκε ξανά. Δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους αρμόδιους για την εικόνα της πόλης μεσούστης της τουριστικής περιόδου, το φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του από το πρωί του Σαββάτου, με τις υποψίες να βαραίνουν για μια ακόμη φορά τα τουριστικά σκάφη που κάθε θερινή περίοδο ξεκινούν κρουαζιέρες από το λιμανάκι της Πάφου σε κοντινούς προορισμούς ή από διερχόμενα σκάφη στα ανοιχτά της Πάφου.

Την επανεμφάνιση του φαινομένου επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης, ο οποίος τόνισε ότι από τις άμεσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έχει αποκλειστεί ήδη οποιαδήποτε πιθανότητα τα λύματα να έχουν σχέση με τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου.

"Ερευνάται το θέμα της τυχόν απόρριψης των λυμάτων από σκάφη αναψυχής", είπε, " αν και θεωρώ αδιανόητο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες τα σκάφη, αφού αυτά ήδη καταβάλλουν πάγιο τέλος για τη σύνδεση τους με τον αγωγό απόρριψης λυμάτων στο σύστημα του ΣΑΠΑ που εγκαταστάθηκε στο λιμανάκι. Δηλαδή, κάποιος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης σκάφους, ούτως ή άλλως πληρώνει είτε συσδέει το σκάφος του με τον αγωγό αυτό, είτε όχι. Άρα, για ποιό λόγο να τα ρίχνει στη θάλασσα αντί στον αγωγό;".

Ο κ. Σιμιλλίδης χαρακτήρισε ωστόσο μεμονωμένο το περιστατικό και τόνισε ότι δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση της μαζικής μόλυνσης των παραλιών με λύματα. Διαβεβαίωσε δε, ότι ο Δήμος Πάφου έχει ήδη κινηθεί και προς την πλευρά της Αρχής Λιμένων και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος ώστε να γίνει συντονισμένα ο έλεγχος για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.  

Πηγή: pafosnet

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top