ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκευάζεται στο Βόλο το πρώτο σπίτι από αχυροπηλό

Κατασκευάζεται στο Βόλο το πρώτο σπίτι από αχυροπηλό

Πρόκειται για την πρώτη κατασκευή σπιτιού από αχυροπηλό σε πολεοδομικό ιστό πόλης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνοικία των Παλαιών στο Βόλο, κατασκευάζεται από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου κάτι μοναδικό... Μια διώροφη οικοδομή αποτελούμενη από δύο διαφορετικές κατοικίες συνολικού εμβαδού 131 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα φιλοπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά, ώστε να πετυχαίνει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και θα είναι φτιαγμένη από... αχυροπηλό!

Το όλο εγχείρημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών, αλλά και αρχιτεκτόνων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που επισκέπτονται την οικοδομή.

Αρχιτέκτων μηχανικός είναι η κ. Βάνα Γεωργαλά η οποία και θα διαμένει στο σπίτι που ανεγείρεται. Το πρώτο μέλημα για την ίδια ήταν η επιλογή του οικοπέδου και ακολούθως να διαλέξει τα υλικά κατασκευής που όλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, όπως άχυρο, λάσπη και ξύλινος σκελετός.

«Δεν έχω βάλει μπετόν και σίδερα, παρά μόνο σε μικρές ποσότητες καταναγκασμού στη θεμελιακή του βάση, και αυτό γιατί στη συνοικία Παλαιά δεν υφίσταται πραγματικός λόφος, αλλά προήλθε από μπαζώματα αρχαιοτήτων, αφού ο οικισμός κατοικείται εδώ και πολλά χρόνια», τονίζει η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλο το σπίτι έχει ξύλινες κολόνες και η στέγη λόγω του κανονισμού της περιοχής είναι από κεραμίδι ρωμαϊκού τύπου. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν στη βάση του κτίσματος τούβλα από ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου τα «πόδια» του σπιτιού να είναι στεγνά.

Από τη Δευτέρα (13/7) οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς με τους συμμετέχοντες να ανεγείρουν βήμα-βήμα την οικοδομή χρησιμοποιώντας λάσπη, άχυρο και ξύλινα υλικά.

Το σπίτι θα αξιοποιήσει και την ενέργεια του ηλίου, αφού στην ανατολική και δυτική όψη του κτιρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά.

Η οικοδομή περιλαμβάνει δύο κατοικίες που είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Επίσης η κολόνα της καμινάδας θα φυτευτεί με τη μέθοδο της υδροπονίας, ώστε να φυτευτούν φράουλες, ενώ και ο φράκτης θα είναι επίσης φυτεμένος με προϊόντα προς κατανάλωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top