ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ηλικιωμένος εξαπατά Κύπριους πολίτες - Πώς τους αποσπά χρήματα για εισιτήριο λεωφορείου

Ηλικιωμένος εξαπατά Κύπριους πολίτες - Πώς τους αποσπά χρήματα για εισιτήριο λεωφορείου

Καταγγελίες από πολίτες δέχθηκε η Αστυνομία , για πρόσωπο που εξαπατά κόσμο στην περιοχή Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευση πολίτη στη σελίδα "Που πήγαμε", άγνωστος κύριος πλησιάζει τα "θύματα" και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους με συγκεκριμένο τρόπο καταφέρνει να τους αποσπά μικροποσά, αναφέροντας τους ότι τα χρειάζεται για τη μεταφορά του με λεωφορείο από την Λευκωσία στην Λάρνακα.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι δέχεται καταγγελίες και πληροφορίες από αρκετούς πολίτες το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς παρατηρούνται συνέχεια φαινόμενα εξαπάτησης ή επαιτείας. Οι Αρχές είναι ενήμερες για διάφορα περιστατικά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη προβεί σε καταγγελίες προσώπων.

Η Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους στην περιοχή για εντοπισμό προσώπων μετά από πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται η έκκληση της Αστυνομίας πριν λίγες μέρες προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα της επαιτείας στους δρόμους και ιδιαίτερα σε εμπορικές περιοχές των πόλεων να έχουν αυξηθεί, αφού διάφορα πρόσωπα προσεγγίζουν το κοινό και με διάφορες προφάσεις προσπαθούν να του αποσπάσουν χρήματα.

Τονίζεται ότι η ζητιανιά συνιστά ποινικό αδίκημα και απαγορεύεται από το Νόμο.
Μέσα από την ανακοίνωση οι Αρχές εξηγούν ότι κάποιοι πιθανόν να ενεργούν στο πλαίσιο οργανωμένου κυκλώματος που τους εκμεταλλεύεται και κάποιοι ανήλικοι να εξωθούνται από τρίτους στην επαιτεία, πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητά.

Τέλος η Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες πως σύμφωνα με την Νομοθεσία, οποιοσδήποτε έρανος, μπορεί να διεξαχθεί μόνο μετά από άδεια από την Αρμόδια Αρχή, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών ή και την Επαρχιακή Διοίκηση, ενώ η Αρμόδια Αρχή χορηγεί σχετικό Πιστοποιητικό Εξουσιοδότησης στα πρόσωπα τα οποία διεξάγουν έρανο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την σελίδα με τους εγκεκριμένους εράνους από το Υπουργείο Εσωτερικών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top