Ζαχάροβα: Το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα πλήξει την ίδια την ΕΕ, δήλωσε η Ζαχάροβα

Ζαχάροβα: Το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα πλήξει την ίδια την ΕΕ, δήλωσε η Ζαχάροβα

Το τελευταίο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα εντός της ΕΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα να παράσχουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση στην Ουκρανία το επόμενο έτος και να πλήξουν τη Μόσχα με ένα ένατο πακέτο κυρώσεων. Τα τελευταία μέτρα περιλαμβάνουν στη μαύρη λίστα σχεδόν 200 ακόμη άτομα και απαγορεύουν τις επενδύσεις στη βιομηχανία εξόρυξης της Ρωσίας, μεταξύ άλλων.

«Το τρέχον πακέτο θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με όλα τα προηγούμενα - όξυνση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε σε δήλωση η εκπρόσωπος του Yπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Κάλεσε επίσης τις Βρυξέλλες να ακυρώσουν όλους τους περιορισμούς που άμεσα ή έμμεσα, έχουν αντίκτυπο στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα επεκτείνει την εμπορική συνεργασία με νέους εταίρους, μεταξύ άλλων αυξάνοντας κατά πολύ τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα, για την αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE