ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα εγκαίνια της Β’ φάσης ανάπλασης των Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου, τέλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τα εγκαίνια της Β’ φάσης ανάπλασης των Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου, τέλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τα εγκαίνια της δεύτερης φάσης της ανάπλασης των οδών Μακαρίου- Στασικράτους- Ευαγόρου τέλεσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι πρόκειται για έργο που αναμορφώνει το αστικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσθέτοντας στην αναγεννημένη εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα, η οποία δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι σήμερα, όπως είχε εξαγγείλει και πρόσφατα έπραξε στην Πάφο και τη Λεμεσό, πραγματοποίησε μια περιοδεία σε έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στη Λευκωσία, κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο σε μια νέα δομή στον τομέα της υγείας και τέλεσε τα εγκαίνια σειράς άλλων έργων.

«Και επιτρέψτε μου να δηλώσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, αφού όταν το 2013 η πατρίδα μας βρισκόταν εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι θα κατορθώναμε, και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο, να θέσουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και να προχωρήσουμε από το 2015 στην εξαγγελία και υλοποίηση έργων».

Έργα, πρόσθεσε, τα οποία επιβεβαιώνουν με τον πλέον απτό τρόπο τη στοχευμένη δημοσιονομική πολιτική, που ακολουθήσαν θέτοντας, όχι μόνο την οικονομία σε πορεία ανάκαμψης, αλλά και δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων, προς όφελος των πολιτών.

Από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου το 2013, συνέχισε, πέραν του παρόντος έργου, κόστους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, στον Δήμο Λευκωσίας υλοποιούνται ή δρομολογήθηκε η υλοποίηση, είτε μέσω της διάθεσης εθνικών κεφαλαίων είτε μέσω της συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 112 έργα, για τη Λευκωσία, συνολικού κόστους 1 δις 253 εκ. ευρώ.

«Και θέλω να τονίσω την ικανοποίησή μου, αφού μέσα από την υλοποίηση των εν λόγω έργων ως αποτέλεσμα της απόλυτα στενής και δημιουργικής συνεργασίας με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατηρείται μία έντονη επιχειρηματική και τουριστική δραστηριοποίηση στην πόλη, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που επέφεραν συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφέλη σε οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο».

Ευχαρίστησε «τον φίλο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου», για την άψογη συνεργασία πετυχαίνοντας να δώσουν σάρκα και οστά στο κοινό μας όραμα για την πρωτεύουσα της ανάπτυξης και της προόδου.

Η πληθώρα των έργων υποδομής και των νέων υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν και στις υπόλοιπες πόλεις, μαρτυρεί ότι στηρίξαμε την αναπτυξιακή πολιτική και τις επιδιώξεις εκάστης δημοτικής ή κοινοτικής Αρχής, χωρίς διακρίσεις, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και στις μελλοντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, σημείωσε.

«Είμαι πραγματικά περήφανος, γιατί παρά τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησης, πετύχαμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ευημερία και την πρόοδο. Εύχομαι σύντομα να αξιωθούμε να δούμε, ως και ο πόθος όλων, την πατρίδα μας ελεύθερη», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζοντας ευχές για τις γιορτές που ερχονται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top