ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γιαννάκη για 4χρονη: «Το Υπουργείο καταθέτει τη ψυχή του» - Η τελευταία ενημέρωση για την υγεία της

Χ. Γιαννάκη για 4χρονη: «Το Υπουργείο καταθέτει τη ψυχή του» - Η τελευταία ενημέρωση για την υγεία της

Αναχώρησε για το Ισραήλ με ειδική πτήση το βράδυ της Τετάρτης (22/12), το 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ανέφερε πως η μεγάλη αυτή επιχείρηση ξεκίνησε από την Κυριακή τονίζοντας ότι «Κάναμε το χρέος μας ως Πολιτεία».

«Από τη στιγμή που η κατάσταση αυτού του κοριτσιού ήταν τόσο κρίσιμη έπρεπε να κάναμε κάτι εμείς ως Υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Έγινε ένα ιατροσυμβούλιο στο Ισραήλ στο οποίο συμμετείχα και πήραμε την απόφαση να στήσουμε αυτή την επιχείρηση. Ζήτησα και κάποια επιπλέον εξαρτήματα τα οποία είχα κατά νου. Ήρθε μια μεγάλη ομάδα ιατρών για αυτό το μηχάνημα της εξωσωματικής κυκλοφορίας και ήρθε και ο τεχνικός ο οποίος ήταν και υπεύθυνος, φέρανε 10 φιάλες οξυγόνου, ενδοφλέβια υγρά, σετ χειρουργικά, φάρμακα, αναπνευστήρα, φακούς. Δεν χρησιμοποιήθηκε τίποτα από το Μακάρειο, τα είχαν φέρει όλα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά την κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού η κυρία Γιαννάκη σημείωσε ότι «η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ακριβώς στις 12:30 τα μεσάνυχτα και το κοριτσάκι είναι στη μεγάλη εντατική και θα έχω νέα ενημέρωση προς το απόγευμα»

«Στο Μακάρειο νοσοκομείο εμείς δε διαθέτουμε αυτό τον εξοπλισμό,  κανένα νοσοκομείο δεν έχει αυτούς τους εξειδικευμένους εξοπλισμούς, το Ισραήλ τον διαθέτει. Γι’ αυτό και πήραμε αυτό το κοριτσάκι εκεί», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι « όποτε μου ζητούν οι γιατροί βοήθεια ανταποκρίνομαι για το συμφέρον της Δημόσια Υγείας και των ανθρώπων»

«Την περασμένη Κυριακή πριν από αυτό το περιστατικό, είχαμε ένα συμπατριώτη μας, για τον οποίο μας πήραν από το Ονάσιο, η ομάδα που συνεργαζόμαστε μαζί του,  και μας είπαν ότι έχει μόσχευμα για πνεύμονα. Πήγα στο Υπουργείο και φέραμε αεράμπουλες για να σηκώσουμε τον άνθρωπο και μπήκε στο χειρουργείο του Ονασίου και τώρα είναι στην εντατική και πήρε αυτός ο συνάνθρωπος μας ένα πνεύμονα. Το Υπουργείο καταθέτει τη ψυχή του», είπε καταληκτικά.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top