ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξεφτέρια» στο online οι Κύπριοι – Οι κυριότεροι λόγοι που χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο το 2022

«Ξεφτέρια» στο online οι Κύπριοι – Οι κυριότεροι λόγοι που χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο το 2022

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, έχει γίνει πλέον η χρήση του διαδικτύου, με τους Κύπριους να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο, για διάφορες δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν ενημέρωση για την επικαιρότητα, είτε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι και για τραπεζικά ζητήματα. Το σίγουρο είναι πως, η χρήση του διαδικτύου, θα αυξηθεί περαιτέρω και σε άλλους τομείς της ζωής μας τα επόμενα χρόνια.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, το 2022 οι 10 δραστηριότητες για τις οποίες οι Κύπριοι, χρησιμοποιούσαν περισσότερο το διαδίκτυο είχαν ως εξής:

- Web Tv: 83,08%

- Μηνύματα μέσω εφαρμογών τύπου Messenger/Whatsapp/Viber: 82,34%

- Τηλέφωνο/βιντεοκλήσεις: 81.90%

- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media): 77,91%

- Εύρεση πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες: 73,09%

- Θέματα Υγείας: 72,88%

- Ενημέρωση για την επικαιρότητα: 70,29%

- Αποστολή/λήψη email: 65,35%

- Τραπεζικά θέματα (Internet Banking): 63,94

- Online games: 31,58%

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, το 90% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών ανέφεραν ότι, είχαν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο τους τελευταίους τρείς μήνες. Το μερίδιο αυτό κυμαινόταν από 79% στη Βουλγαρία, έως 98% στο Λουξεμβούργο. Η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί ραγδαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πάροδο του χρόνου, αφού το 2010 ήταν 67% και το 2015 στο 78%.

Το 2022, το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την επικοινωνία, την αποστολή/λήψη e-mail κατά 77%, την ανταλλαγή μηνυμάτων κατά 72%, την εύρεση πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες κατά 70%, βιντεοκλήσεις κατά 66% και την παρακολούθηση τηλεόρασης ή βίντεο κατά 65%.

Να σημειώσουμε ότι, η πλειονότητα των ανθρώπων χρησιμοποίησαν επίσης το διαδίκτυο για να διαβάσουν διαδικτυακούς ιστότοπους/εφημερίδες κατά 64%, να παρακολουθήσουν περιεχόμενο βίντεο από εμπορικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες κοινής χρήσης κατά 61%, τραπεζικές συναλλαγές κατά 60%, να συμμετάσχουν σε κοινωνικά δίκτυα κατά 58% και να ακούσουν στη μουσική κατά 54%.

Το 52% των ανθρώπων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν πληροφορίες για την υγεία το 2022

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, το 52% των ατόμων ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν πληροφορίες που αφορούν την υγεία, ενώ το 33% δήλωσε ότι το χρησιμοποίησε για να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό μέσω ιστότοπου, το 24% είχε πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία υγείας στο διαδίκτυο και ένα 18% το χρησιμοποίησε για πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες υγείας, μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής αντί να χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο ή να επισκεφτεί γιατρό.

Να αναφέρουμε ότι, μεταξύ των κρατών μελών, η Φινλανδία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο, με το 81% των ατόμων να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν πληροφορίες για την υγεία και το 79% να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία υγείας στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου για την αναζήτηση πληροφοριών υγείας, τη Φινλανδία ακολούθησαν η Ολλανδία με 78% και η Κύπρος με 73%. Αντίθετα, η Ρουμανία με 29%, η Γερμανία με 37% και η Βουλγαρία με 39%, είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αυτόν τον σκοπό.

Όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου για πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία υγείας στο Διαδίκτυο, η Δανία είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ατόμων κατά 66%, μετά τη Φινλανδία και ακολουθούσε η Εσθονία με 59%. Η Γερμανία ήταν το κράτος μέλος με το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για αρχεία υγείας με μόνο 2%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία με 8% και τη Σλοβακία με 14%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top