ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεγόμενη υπ. εξωτερικών στα κατεχόμενα: Πρέπει να δουλέψουμε σαν τα μυρμήγκια για τη λύση

Λεγόμενη υπ. εξωτερικών στα κατεχόμενα: Πρέπει να δουλέψουμε σαν τα μυρμήγκια για τη λύση

Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε σαν τα μυρμήγκια για τη λύση του Κυπριακού και την επίτευξη της ειρήνης, δήλωσε στη Γενί Ντουζέν η νέα “υπουργός” εξωτερικών, Εμινέ Τσολάκ προσθέτοντας ότι μια από τις προτεραιότητές της είναι να βοηθήσει τον Τ/κ ηγέτη στο δρόμο που χάραξε κάνοντας θετικά βήματα.

Σε συνέντευξή της στη Γενί Ντουζέν, η κ. Τσολάκ είπε ότι δεν θέλει ντε φάκτο να είναι στην διαπραγματευτική ομάδα της τ/κ πλευράς, σημειώνοντας ότι ο διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί είναι πολύ έμπειρος “και αυτό είναι τύχη”.

Καθήκον της θεωρεί, όπως είπε, να ενισχύσει τις επαφές στο εξωτερικό και να στηρίξει τη διαδικασία των συνομιλιών και να μεταφέρει τις απόψεις, τη βούληση και τις ευαισθησίες, τις ανησυχίες των Τ/κ.

Σε ερώτηση που αφορούσε την προτέρα εμπειρία της ως δικηγόρος στην τεχνική ομάδα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το Κυπριακό και ως πρόεδρος του ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κ. Τσολάκ είπε ότι με αυτό το “καπέλο” έχει ήδη δημιουργήσει πολλές επαφές στα διεθνή φόρα, αλλά από τη θέση της “υπουργού” εξωτερικών, αυτό είναι δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει αναγνώριση (του ψευδοκράτους). “Αυτό είναι μια πραγματικότητα για τους Τ/κ. Δεν υπάρχει αναγνώριση. Επιπλέον υπάρχει μια πολύ επιθετική διοίκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει μια αντίληψη να ασκεί πίεση ακόμη και για την πιο μικρή επαφή επειδή μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην αναγνώριση. Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις κατά περιόδους εμένα ως Τ/κ με λύπησαν”.

“Εντάξει, στο παρελθόν έγινε ένας πόλεμος, έγιναν αδικίες, μίλησαν για κατοχή, μίλησαν για εγκλήματα. Ωστόσο εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια λύση σε όλα αυτά”. Είναι ανησυχητικό, είπε, να υπάρχει ένα “ανώτερο καθεστώς” και “πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

Ως η μόνη γυναίκα στο νέο “νέο” υπουργικό συμβούλιο η Εμινέ Τσολάκ ανέφερε ότι αποδέχθηκε τη θέση ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για την τόνωση της αυτοπεποίθησης των γυναικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top