Φίδι 113 εκατ. ετών με τέσσερα πόδια! Δείτε φωτό της σημαντικής ανακάλυψης

Φίδι 113 εκατ. ετών με τέσσερα πόδια! Δείτε φωτό της σημαντικής ανακάλυψης

Πώς θα σας φαινόταν ένα φίδι με τέσσερα πόδια; Σίγουρα θα έμοιαζε με σαύρα, αλλά δεν θα ήταν.

Η ανακάλυψη απολιθώματος φιδιού με τέσσερα πόδια, ηλικίας 113 εκατομμυρίων ετών, αποδεικνύει την εξέλιξη των ειδών και επαναπροσδιορίζει την ιστορία των φιδιών, σύμφωνα με τον Dr Nick Longrich του Πανεπιστημίου του Μπαθ.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εύρημα, εξαιρετικά διατηρημένο και ευκρινές, το οποίο προσφέρει απτές αποδείξεις για τη θεωρία που είχαν διατυπώσει κατά το παρελθόν οι παλαιοντολόγοι. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, συμπληρώνεται η περίοδος που τα φίδια μετέβησαν από το υγρό στοιχείο, στην ξηρά, γεγονός που «γεφυρώνει» δύο διαφορετικές περιόδους.

«Είναι πραγματικά πολύ εξειδικευμένο εύρημα. Είναι πολύ παλιό, διακρίνουμε τα κοκάλινα δάκτυλα με νύχια στις άκρες τους, τα οποία δεν χρησίμευαν μόνο για να περπατάει, αλλά και για να πιάνει τη λεία του», υποστήριξε ο Dr Nick Longrich.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανεπανόρθωτη ζημιά σε Χαρτσιώτη και Αρναούτη - Ζητούν την παραίτηση Υπουργού

Ανεπανόρθωτη ζημιά σε Χαρτσιώτη και Αρναούτη - Ζητούν την παραίτηση Υπουργού

Μετά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, το ΑΚΕΛ ξεσπάθωσε και ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.