Πρωτοφανές περιστατικό στις Πρώτες Βοήθειες - Πήγε με πόνους και στο τέλος γέννησε

Πρωτοφανές περιστατικό στις Πρώτες Βοήθειες - Πήγε με πόνους και στο τέλος γέννησε

Ένα πρωτοφανές γεγονός, έλαβε χώρα χθες Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με γυναίκα η οποία μετά από πόνους, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι, «νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, με κοιλιακό άλγος, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εξετάστηκε από γιατρό, όπου διαφάνηκε ότι ήταν τοκετός σε εξέλιξη».

Οι επί καθήκοντι ιατροί, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, έδρασαν άμεσα, και μέσα σε λίγα λεπτά έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Το νεογνό, παραλήφθηκε από παιδίατρο που βρισκόταν επί το καθήκον, εξετάστηκε, και ακολούθως μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Χαριλάου.

«Δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα σε ΤΑΕΠ, αλλά εφόσον έτυχε, έχει διαφανεί πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτουμε, μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε οτιδήποτε προκύψει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριλάου.

Δείτε βίντεο:

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.