ΔΙΕΘΝΗ

Ακάρ σε Ελλάδα: «Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες;»

Ακάρ σε Ελλάδα: «Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες;»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στο περιθώριο της άσκησης «Winter Exercise-2023» με την συμμετοχή 17 χωρών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και η Αγγλία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Sabah, Hasan Basri Yalçın: «Μιλάμε για μια χώρα με χρέος περίπου 500 δισ. ευρώ. Εξακολουθεί να επιδιώκει συμμαχίες, από αγάπη για τον εξοπλισμό. Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες;» τόνισε.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των F-16 τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε να επικρατήσει η κοινή λογική, να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν οι ΗΠΑ στο σύνολό τους το θέμα και να ενεργήσουν ανάλογα. Οι φίλοι μας από τη Συνέλευση έχουν επίσης συνομιλίες στο Κογκρέσο. Το σύνθημά μας είναι "Ισχυρή Τουρκία, ισχυρές τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρό ΝΑΤΟ, ισχυρή συμμαχία". Λέμε επίσης ότι το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή».

Σχετικά τέλος με την τουρκική αμυντική βιομηχανία τόνισε: «Παλαιότερα ακόμη και τα πιστόλια τα αγοράζαμε από το εξωτερικό. Τώρα παράγουμε όλα τα ελαφρά όπλα και τα εξάγουμε. Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και εξάγουμε σκάφη. Παράγουμε UAV/SİHA/TİHA, Kızılelma, οβίδες, πυραύλους, επιθετικά ελικόπτερα. Θα κατασκευάσουμε και το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, θα φτιάξουμε το τανκ και θα πετάξουμε το “Κόκκινο μήλο” (σ.σ. πρόκειται για το Kizilelma το νέο μη επανδρωμένο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος). Γιατί το τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες μέρες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο σε μια επαφή που και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου προβάλλεται ως προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου, είναι πιθανή η συνάντηση των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο υπουργοί θα έχουν άλλη μια ευκαιρία για να συναντηθούν, στις 14 Φεβρουαρίου, στη σύνοδο που διοργανώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν για το Ουκρανικό.

ΠΗΓΗ: LIFO.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top