ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Με επιστολή του προτείνει ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη νέα Κυβέρνηση  

Ν. Χριστοδουλίδης: Με επιστολή του προτείνει ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη νέα Κυβέρνηση   

Συνάντηση είχε χθες το απόγευμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά την ήττα του κόμματος στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη σε καλό κλίμα χωρίς όμως να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση για τον ΔΗΣΥ στις 18:00 το απόγευμα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

«H επόμενη μέρα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών μας βρίσκει, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, να συνεχίζουμε ενωμένοι τη μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με σημερινή επιστολή του Χριστοδουλίδη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», ο πρώτος, προτείνει ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Δηλώνει επίσης έτοιμος να συναντηθεί μαζί του ακόμα και εντός της ημέρας.

Δείτε αυτούσια την επιστολή:

«Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης μας, θα ήθελα και γραπτώς να εκφράσω την επιθυμία μου για στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

 Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τις σοβαρές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το ξεκάθαρο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών και την ανάγκη όπως αποτρέψουμε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδος του παρελθόντος. Έχω την πεποίθηση ότι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες και συμφωνούμε σημαντικά θέματα, όπως η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάπτυξη της οικονομίας, το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και πολλά άλλα.

Όπως ήδη έχω αναφέρει δημόσια, για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, ρόλο, σημαντικό μάλιστα, θα πρέπει να έχει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η παράταξη που διαχρονικά, μέσα από συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προασπίζεται την οικονομική και εθνική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας μας εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνω την ετοιμότητα μου για συζήτηση επί όλων των θεμάτων ουσίας καθώς και την ουσιαστική συμμετοχή μας σε μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Ως εκ τούτου, επιθυμώ να εκφράσω την ετοιμότητα μου για μια νέα συνάντηση, ακόμη και σήμερα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top