ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί υπεράνω όλων είναι η Κύπρος μας»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί υπεράνω όλων είναι η Κύπρος μας»

Το δικό του μήνυμα λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη Κυριακή, στέλνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί υπεράνω όλων είναι η Κύπρος μας».

Διαβάστε αυτούσιο το μήνυμά του:

«Την Κυριακή ο κυπριακός λαός καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Καλείται να επιλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτόν, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει την ενότητα, το όραμα, την εργατικότητα, το ήθος και τη νηφαλιότητα για να ηγηθεί της πατρίδας μας, για να δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική για όλους, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Η υποψηφιότητά μας ήταν αυτή του δύσκολου δρόμου. Διότι για να συνενώσεις δυνάμεις, από αριστερά μέχρι δεξιά, για να σπάσεις κατεστημένα, χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και πολλή σκληρή δουλειά.

Σήμερα, λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που από την αρχή είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, που συμβάλατε στην εκπόνηση ενός σύγχρονου και υλοποιήσιμου προγράμματος διακυβέρνησης και που λειτουργήσατε ως οι πυρήνες της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, που μου δώσατε την ευκαιρία να σας ακούσω, που εναποθέσατε σε μένα τις ελπίδες σας για μια νέα πολιτική εποχή, για μια σύγχρονη συνενωτική διακυβέρνηση που θα υλοποιεί ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις σε όλα όσα συζητήσαμε.

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές επειδή οι πολίτες θέλουν τη μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή, με ασφάλεια και σταθερότητα, με ελπίδα και προοπτική. Η Κύπρος δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες θέλουν μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με ικανούς και άξιους συμπολίτες μας, θέλουν συνένωση δυνάμεων και δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψουμε σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα, σε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας πίσω.

Η Κύπρος ΝΑΙ χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής με νέους, ικανούς, καταρτισμένους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θα υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης με συγκεκριμένες θέσεις: ΓΙΑ την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ΓΙΑ την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, ΓΙΑ ισχυρή οικονομία που θα επιτρέπει μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική, για αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ΓΙΑ καλύτερη παιδεία και καλύτερα δημόσια σχολεία. Η Κύπρος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει ρόλο και λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με περήφανη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική, με ισχυρή αμυντική αποτρεπτική ισχύ, με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και τους ισχυρούς δρώντες του διεθνούς συστήματος όπως τις ΗΠΑ που ενδυναμώσαμε τις σχέσεις μας ουσιαστικά κατά τα τελευταία χρόνια. Που θα ενισχύσει και θα ανασυντάξει το κράτος με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και έτσι θα μπορέσει από πιο ισχυρή θέση να διεκδικήσει λύση του κυπριακού με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες.

Φίλες και φίλοι,

Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω την διακυβέρνηση της χώρας, είμαι αποφασισμένος να ενώσω, είμαι επικεντρωμένος στην επόμενη μέρα. Έχω τις γνώσεις, τις διεθνείς σχέσεις και την εμπειρία για να ηγηθώ της χώρας μας.

Είμαι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων αλλά και των σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Είμαι πανέτοιμος για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Διεθνή Κοινότητα. Είμαι πανέτοιμος να εργασθώ για να κτίσουμε ΜΑΖΙ ένα μέλλον με ορίζοντα. Με ελπίδα και πραγματική προοπτική.

Είμαι αποφασισμένος να σχηματίσω μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής με ικανούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η εθνική ενότητα είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που ΔΕΝ μπορεί να παρεμποδιστεί από καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα, και αυτό ακριβώς είναι που αντιλήφθηκαν όλοι από την δεξιά μέχρι την αριστερά και συνενώνονται, ακριβώς γιατί υπεράνω όλων είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΓΙΑΤΙ τα προβλήματά μας, που είναι κοινά δεν έχουν χρώμα. ΓΙΑΤΙ οι προκλήσεις της ακρίβειας, της αβεβαιότητας, οι δυσκολίες της καθημερινότητας ΔΕΝ έχουν ούτε ιδεολογικό, ούτε κομματικό χαρακτήρα. Μας επηρεάζουν όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Έχω τη βεβαιότητα ότι την Κυριακή η Κύπρος, μέσα από ευρεία συνένωση δυνάμεων, θα είναι η νικήτρια και με φρέσκα μυαλά θα περάσουμε σε μια νέα πολιτική εποχή που θα επιτρέψει στους νέους μας να ονειρευτούν ξανά για το μέλλον τους όχι στο εξωτερικό αλλά στην Κύπρο.

Την Κυριακή, λοιπόν, ας γίνει ο κάθε πολίτης η δύναμη ανανέωσης και προοπτικής για την Κύπρο.

Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις Εκλογές, γιατί υπεράνω όλων είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top