ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική εξέλιξη για τη Λευκωσία η συμφωνία για το περιουσιακό

Θετική εξέλιξη για τη Λευκωσία η συμφωνία για το περιουσιακό

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Λευκωσία τη θέση στην οποία συμφώνησαν χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό.

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν χθες οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Στην ανακοίνωση που ανέγνωσε ο κύριος Αϊντα αναφέρεται ότι θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τη ρύθμιση της άσκησης αυτού του δικαιώματος.
Εκτοπισμένοι ιδιοκτήτες και παρόντες χρήστες θα έχουν εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αποζημίωση, ανταλλαγή και αποκατάσταση.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή τουρκική προσέγγιση ότι δεν θα υπάρχει το ατομικό δικαίωμα ιδιοκτησίας και ότι θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή περιουσιών.


Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μέσα από πολιτική κατανόηση αναγνωρίζεται ξεκάθαρα το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
Οφείλουμε, είπε, μέσα από τον καθορισμό κριτηρίων να καταλήξουμε σε συνολική λύση του θέματος.
Είπε ακόμα ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες οι δύο διαπραγματευτές θα αρχίσουν τη συζήτηση για καθορισμό πολύ συγκεκριμένων κριτηρίων, αφού όπως ανέφερε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ιδιοκτησίας.


Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει το πρώτο δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
Πρόκειται, πρόσθεσε, για θέση αρχών η οποία βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top