LIFESTYLE

Γουίτνεϊ Χιούστον: 11 χρόνια χωρίς τη διάσημη τραγουδίστρια - Η καριέρα, τα ναρκωτικά και το τραγικό φινάλε

Γουίτνεϊ Χιούστον: 11 χρόνια χωρίς τη διάσημη τραγουδίστρια - Η καριέρα, τα ναρκωτικά και το τραγικό φινάλε

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2012 όταν «Η Φωνή» όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν, σίγησε για πάντα.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον εντοπίστηκε νεκρή από τον σωματοφύλακά της στην μπανιέρα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Μπέβερλι Χιλς, λίγες ώρες πριν παραβρεθεί στα Grammys εκείνης της χρονιάς.

Σε ηλικία μόλις 48 ετών, η εμβληματική καλλιτέχνιδα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Η αιτία του θανάτου της δεν θα μπορούσε να μην συνδέεται με την κατάχρηση των ναρκωτικών ουσιών, στις οποίες ήταν εθισμένη για χρόνια. Αυτό όμως, ήταν μόνο η αρχή της «πτώσης».

Ένας ταραχώδης γάμος με τον Μπόμπι Μπράουν, η καταπίεση της σεξουαλικότητάς της και το σκληρό παιχνίδι της μοίρας, έγραψαν έναν τραγικό επίλογο στην ιστορία της πιο πολυβραβευμένης τραγουδίστριας όλων των εποχών.

Τα πρώτα ερεθίσματα από τη χορωδία της Εκκλησίας

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου 1963 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, η Χιούστον ήταν κόρη της τραγουδίστριας της γκόσπελ, Σίσσι Χιούστον και ξαδέλφη της διάσημης Ντιόν Γουόργουικ.

Το ταλέντο της δεν άργησε να φανεί. Από τα 11 της άρχισε να τραγουδά στη χορωδία της Εκκλησίας της μητέρας της, η οποία και την ενθάρρυνε να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική.

Το 1985, η Χουίστον ήταν ήδη μία από τις επιτυχημένες της γενιάς της.

Κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της, το οποίο γνώρισε άμεση επιτυχία. Τα τραγούδια που περιελάμβανε ήταν, μεταξύ άλλων τα: «Saving All My Love for You«, «How Will I Know» και «The Greatest Love of All».

Το μόντελινγκ και η υποκριτική

Εκτός από τη μουσική της καριέρα, η Χιούστον έδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και με άλλους απαιτητικούς κλάδους της Τέχνης. Πριν γίνει διάσημη τραγουδίστρια, εργάστηκε ως μοντέλο. Εμφανίστηκε σε διάφορες διαφημίσεις και περιοδικά, συμπεριλαμβανομένης μιας διάσημης πλέον διαφήμισης για γνωστό μαλακτικό.

Ήταν ακόμη, μια ταλαντούχα ηθοποιός. Κατάφερε να δημιουργήσει μία εξίσου επιτυχημένη πορεία και στη μεγάλη οθόνη. Έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για τις ερμηνείες της σε ταινίες όπως το «Bodyguard», που σημείωσε τεράστια για τη εποχή εισπρακτική επιτυχία και το «Waiting to Exhale», ενώ ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Screen Actors Guild Award.

Οι «δαίμονες» των καταχρήσεων

Όσο μεσουρανούσε ως τραγουδίστρια και ηθοποιός, η Χιούστον πάλευε με τους δικούς της δαίμονες, που απασχόλησαν πολλάκις ξένο τον Τύπο. Η μακρόχρονη μάχη που έδινε με τους εθισμούς της, γίνονταν συχνά πρωτοσέλιδο.

O κατήφορος για εκείνη λέγεται ότι ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της. Σύμφωνα με αναφορές, άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης και άλλων απαγορευμένων ουσιών, ως έναν τρόπο να αντιμετωπίζει το άγχος και την πίεση της φήμης της. Η κατάσταση όμως ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και πολύ σύντομα αντιμετώπισε μία σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας που επηρέασαν κάθε πτυχή της ζωής της.

Η συμπεριφορά της γινόταν όλο και πιο ασταθής και συχνά απουσίαζε από δημόσιες εμφανίσεις και συναυλίες. Πάλεψε με τον εθισμό της για πολλά χρόνια, μπαίνοντας και ξαναμπαίνοντας αρκετές φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσει την εξάρτησή της. Εντούτοις, δεν κατάφερε να ξεφύγει ποτέ από αυτό.

Ως επίσημη αιτία θανάτου της, η ιατροδικαστική εξέταση έκρινε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η έκθεση των ειδικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πνιγμός της προήλθε έπειτα από χρήση κοκαΐνης η οποία σε συνδυασμό με την καρδιακή νόσο από την οποία έπασχε, δεν της άφησαν πολλά περιθώρια.

Η ημέρα του θανάτου της

Η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε νεκρή το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2012, στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Βρισκόταν στην πόλη για ένα πάρτι πριν από τα βραβεία Grammy. Το άψυχο σώμα της ανακάλυψε μέλος της προσωπικής της ασφάλειας. Η είδηση του θανάτου της διαδόθηκε γρήγορα, αιφνιδιάζοντας τα ξένα ΜΜΕ και τους εκατομμύρια φαν της, ενώ η μέρα των μουσικών βραβείων ήταν γεμάτο με αφιερώματα στην καριέρα της.

Ο θάνατος της Χιούστον καλύφθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και πολλοί θαυμαστές της συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη θρυλική τραγουδίστρια. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου, και σε αυτήν παρευρέθηκαν πολλοί από τους στενότερους φίλους και μέλη της οικογένειάς της, καθώς και πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής.

Έκρυβε τη σεξουαλικότητά της

Ο αγώνας με τα ναρκωτικά δεν ήταν η μόνη μάχη που έδινε η Χιούστον. Με αφορμή τη νέα βιογραφική ταινία για τη Γουίτνεϊ Χιούστον, «I wanna dance with somebody», ο παραγωγός Κλάιβ Ντέιβις επιβεβαίωσε ότι η τραγουδίστρια διατηρούσε δεσμό με τη βοηθό της, Ρόμπιν Κρόφορντ.

Στη βιογραφική ταινία για τη ζωή της επιβεβαιώνεται η φήμη ότι η Χιούστον είχε σχέση με τη βοηθό της
Ωστόσο, τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής δεν της «επέτρεψαν» να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της. «Είχαν όντως σχέση για έναν περίπου χρόνο» ανέφερε ο Ντέιβις και συνέχισε: «Υπήρχαν τόσα πολλά άρθρα που προσπάθησαν να εντοπίσουν τον εθισμό της στο να είναι μια απογοητευμένη λεσβία, που ποτέ δεν έβγαινε με κανέναν άντρα πριν γνωρίσει τον Μπόμπι Μπράουν. Όλα αυτά είναι ανακρίβειες».

Ο ταραχώδης γάμος με τον Μπόμπι Μπράουν

Η Χιούστον και ο Μπράουν γνωρίστηκαν το 1989 και παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα, το 1992. Ωστόσο, ο γάμος της με τον Μπράουν εξετέθη σύντομα από σωρεία προβλημάτων.

Απιστία, ενδοοικογενειακή βία και φυσικά η συχνή χρήση ναρκωτικών ήταν τα κωλύματα που καθόρισαν την κατάληξή τους.

Οι προκλήσεις αυτές έκαναν νωρίς την εμφάνισή τους. Εντούτοις, η Χιούστον και ο Μπράουν παρέμειναν παντρεμένοι για πάνω από μια δεκαετία, στη διάρκεια της οποίας απέκτησαν και ένα παιδί μαζί, την Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν.

Η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα και οι δυο τους βρίσκονταν συχνά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με τις φυλλάδες να επισημαίνουν, πόσο αρνητικά επηρέαζε ο ένας τον άλλο.

Το 2006, η Χιούστον κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπράουν, επικαλούμενη αγεφύρωτες μεταξύ τους διαφορές. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν λίγους μήνες πριν πάρει την απόφαση να χωρίσει τον σύζυγό της, όταν η αδελφή του Μπράουν δημοσίευσε φωτογραφίες που «έκαιγαν» την καλλιτέχνιδα.

Τα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν μέσα από το σπίτι της Γουίτνεϊ Χιούστον και έδειχναν αντικείμενα που χρησιμοποιούσε για να κάνει χρήση ναρκωτικών. Με αυτές τις φωτογραφίες η Λεολά Μπράουν κατηγόρησε δημόσια τη «ντίβα της ποπ» για τους εθισμούς της, γεγονός που έφθειρε σημαντικά την καριέρα της.

Ο τραγικός χαμός της κόρης της

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον, μία πρωτοφανής σύμπτωση ήρθε να σοκάρει τα ΜΜΕ.

Η κόρη της, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του σπιτιού της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε μερικούς μήνες αργότερα.

Η 22χρονη έπαιρνε επίσης ναρκωτικά και ο θάνατός της επήλθε από πνευμονία και βλάβες στον εγκέφαλο.

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας δεν σταμάτησε εκεί. Λίγα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 28 ετών ο Μπόμπι Μπράουν Τζούνιορ, γιος του Μπόμπι Μπράουν και θετός γιος της Χιούστον, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top