ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Νέα αεροπορική με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα – Συνέταιρος ο Ραούφ Ντενκτάς

Κατεχόμενα: Νέα αεροπορική με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα – Συνέταιρος ο Ραούφ Ντενκτάς

Στις 16 Απριλίου θα αρχίσει πτήσεις από τα κατεχόμενα η νέα αεροπορική εταιρεία Flykhy – Kıbrıs Hava Yolları (ΚΗΥ- Κυπριακές Αερογραμμές), η οποία ολοκλήρωσε όλες οι ετοιμασίες για τα δρομολόγια της.

Δημοσίευμα της Kıbrıs (07.03.23) αναφέρει ότι η εταιρεία Flykhy Investment Ltd, της οποίας μέτοχοι είναι οι Νουσρέτ Πολάτ, Ραούφ Ντενκτάς και Μεχμέτ Γιουτζέλ, θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου στις 13 Μαρτίου για να παρουσιάσει την ίδρυση των «Κυπριακών Αερογραμμών» (ΚΗΥ) και τα δρομολόγιά τους.

Σε πρώτη φάση, η «ΚΗΥ» σχεδιάζει να διεξάγει τέσσερα δρομολόγια την βδομάδα ανάμεσα σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εξάλλου, μιλώντας στο τουρκοκυπριακό παράνομο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών και έργων Ερχάν Αρικλί είπε ότι η «ΚΗΥ» είναι μια ιδιωτική εταιρεία την οποία ίδρυσαν κάποιοι ντόπιοι τουριστικοί πράκτορες σε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Freebird στην Τουρκία και ότι το «κράτος» δεν είναι συνέταιρος σε αυτή την εταιρεία.

Επανέλαβε ότι η πρώτη πτήση της νέας εταιρεία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου προς την Κωνσταντινούπολη και ότι η εταιρεία προγραμματίζει να πραγματοποιεί 75 πτήσεις την βδομάδα προς Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Ανέφερε ότι η «ΚΗΥ» θα χρησιμοποιεί τα δικαιώματα της αεροπορικής εταιρείας Freebird και έτσι είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Τουρκική εταιρεία μετάνιωσε για τον «εθνικό αερομεταφορέα»

Εξάλλου, ο αρθρογράφος της Kıbrıs Postası (07.03.23, kibrispostasi.com) Λεβέντ Όζανταμ γράφει ότι φαίνεται να έχει μετανιώσει η εταιρεία από την Αττάλεια που επρόκειτο να ιδρύσει τον «νέο εθνικό αερομεταφορέα» του καθεστώτος και ότι ουσιαστικά αυτό που επιθυμεί η εν λόγω εταιρεία είναι να προβεί σε επένδυση στον τομέα του τουρισμού στα κατεχόμενα και όχι να ιδρύσει αεροπορική εταιρεία.

Σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα της ανέγερσης μαρίνας στην κατεχόμενη Λάπηθο, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι άτομα πηγαινοέρχονται και πραγματοποιούν συναντήσεις με τον «δήμο» Καραβά και Λαπήθου.

«Αυτή η εταιρεία πιέζει πολύ τους πολιτικούς μας και για να κάνει επένδυση με μαρίνα και ξενοδοχείο και στην Αμμόχωστο, όχι μόνο στην Λάπηθο», γράφει ο Όζαντάμ.

Ένα μόνο αεροπλάνο θα έχει η «ΚΗΥ»

Ο αρθρογράφος σημείωσε ότι είχε συνομιλία με τον νεαρό επιχειρηματία Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση για την νέα αεροπορική εταιρεία και πρόσθεσε:

«Συμφώνησαν, λέει, με μια διεθνή εταιρεία από την Τουρκία για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες! Σήμερα ή αύριο θα γίνει η πρώτη επίσημη δήλωση με ανακοινωθέν Τύπου. Δηλαδή, δεν είναι εθνικός [αερομεταφορέας] και άλλα παρόμοια! Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε εντελώς με κεφάλαια ιδιωτικών εταιρειών, το κράτος δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Θα αρχίσουν με ένα αεροπλάνο! Ύστερα, αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αυξηθεί ο αριθμός των αεροπλάνων προς την καλοκαιρινή περίοδο. Στο σκέλος της ΤΔΒΚ αυτής της υπόθεσης υπάρχει ο Ραούφ Ντενκτάς! […] Ο Ραούφ έδωσε και το εξής ωραίο μήνυμα κατά την χθεσινή μας συνομιλία: Όταν ενεργοποιηθεί η εταιρεία τους, οι τιμές των εισιτηρίων θα κατέβουν και κάτω από το μισό. […]»

Κατηγορίες από Κανατλί

Εξάλλου, η διαδικτυακή Özgür Gazete (07.03.23, ozgurgazetekibris.com) γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Νέα Κύπρος (ΥΚΡ), Μουράτ Κανατλί δήλωσε ότι ο Αρικλί έκανε διαφήμιση μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Σμύρνη λέγοντας με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ιδρύσαμε μια νέα αεροπορική εταιρεία».

Ο Κανατλί επεσήμανε ότι η εταιρεία Tursem, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις ανακοινώσεις Αρικλί, είναι μια τουριστική εταιρεία με έδρα στην Σμύρνη που ιδρύθηκε το 1996.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Κανατλί, μια εταιρεία με το όνομα Tursem είχε χρεοκοπήσει στο παρελθόν και προκάλεσε πολλά θύματα. Ο Κανατιλί σημείωσε ότι αν είναι η ίδια εταιρεία αυτή στην οποία αναφέρθηκε ο Αρικλί, σημαίνει ότι αυτή η υπόθεση χρεοκόπησε από τώρα.

Ο Κανατλί πρόσθεσε ότι ερεύνησε και το όνομα Cyprusstar που υπάρχει στις ανακοινώσεις και διαπίστωσε ότι αυτό το όνομα υπάρχει στην ιστοσελίδα Pandora και πρόκειται για μια εταιρεία που ξεπλένει βρόμικο χρήμα με κέντρο το Χονγκ Κονγκ. Κατέληξε λέγοντας ότι σύμφωνα με όλα αυτά, η εταιρεία που ανακοίνωσε ο Αρικλί δεν μπορεί να είναι εγχώρια και την χαρακτήρισε απομίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top