ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης μπαίνει η Κύπρος

Πρόεδρος: Σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης μπαίνει η Κύπρος

Τη θέση ότι με την εξαγγελία νέων αναπτυξιακών έργων συνολικού ύψους €517,5 εκ. για ολόκληρη την Κύπρο, η χώρα εισέρχεται σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο επόμενο Υπουργικό θα συσταθεί κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης των έργων και καλώντας τις Τοπικές Αρχές να επαγρυπνούν.

 «Με την επίσκεψή μου χτες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τη Λάρνακα, ολοκλήρωσα την περιοδεία  μου σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, η οποία ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα με επίσκεψη στην Πάφο», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη γραπτή δήλωσή του.

Υπενθυμίζει ότι τα συνολικά τα νέα αναπτυξιακά έργα που εξήγγειλε για όλη την Κύπρο ανέρχονται στα  €517,5 εκ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας«το γεγονός ότι τα αναπτυξιακά αυτά έργα εξαγγέλλονται δυόμισι μόλις χρόνια μετά που η χώρα μας έφτασε στο χείλος της άτακτης χρεωκοπίας, συνιστά επιβεβαίωση πως οι αποφάσεις που έχουμε λάβει όλη αυτή την περίοδο ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός πως οι θυσίες των πολιτών δεν πήγαν χαμένες αλλά είχαν αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της οικονομίας».

«Η εξαγγελία των έργων σηματοδοτεί τη νέα περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας εισέρχεται σε φάση  δημιουργικότητας και ανάπτυξης», επισημαίνει.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδεικνύει ότι «η νοικοκυρεμένη πολιτική και η συνέπεια που έχουμε επιδείξει είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά το 2014 να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια ξεπεράσαμε τις συνθήκες της ύφεσης και παρουσιάσαμε  θετικούς ρυθμούς  ανάπτυξης, ενώ οι προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικές».

Ως αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και του δανεισμού από τις αγορές κατέστη αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, γεγονός που με τη σειρά του συνέβαλε σε εξοικονομήσεις, εξηγεί.

«Αυτές οι εξοικονομήσεις μαζί με τη βελτίωση των όρων συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ταμεία που έχουμε πετύχει, μου επέτρεψαν να εξαγγείλω την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», αναφέρει.

Ανακοινώνει ακόμη ότι «προκειμένου τα έργα να υλοποιηθούν με τις ταχύτερες και ασφαλέστερες διαδικασίες, έχω ορίσει τον  Έπαρχο ως καθ΄ ύλην αρμόδιο σε κάθε επαρχία για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων».

Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτει, «θα συσταθεί και κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν γραφειοκρατικά ή άλλα προσκόμματα που θα εμποδίσουν την  εφαρμογή όλων όσων έχουν εξαγγελθεί».

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει ότι «η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης είναι σε μεγάλο βαθμό και έργο των Τοπικών Αρχών τις οποίες καλώ να επαγρυπνούν και να ενημερώνουν τον αρμόδιο Υπουργό για τυχόν παρατυπίες ή και καθυστερήσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top