Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που θα αποφασιστούν σήμερα

Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που θα αποφασιστούν σήμερα

Η απαγόρευση στη μετακίνηση φιλάθλων σε αγώνες υψηλού κινδύνου, η επιτήρηση αγώνων από αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, η ανάθεση του ελέγχου των εισερχομένων στα γήπεδα στην Αστυνομία και όχι σε εθελοντές των ομάδων, είναι μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή μέσα και έξω από το κλειστό γήπεδο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει άμεσα μέτρα σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι θα δρομολογήσει ενέργειες για πάταξη της βίας σε αθλητικούς χώρους. Αυτό το μήνυμα φρόντισε να στείλει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ολιστικά και προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Πέραν των μέτρων το Υπουργικό θα στείλει μήνυμα και προς όλους τους εμπλεκομένους ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας. Αποδέκτης του μηνύματος αυτού θα είναι οι αρμόδιες αρχές για επιτήρηση και επιβολή της τάξης, αρχής γενομένης από την Αστυνομία αλλά και οι αθλητικές αρχές.

Οπως πληροφορείται το themaonline, αναμένεται να ανακοινωθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας ώστε να καταδειχθούν οι λόγοι για τους οποίους η επιτήρηση της τάξης δεν ήταν αποτελεσματική, κάτι που εκ πρώτης όψεως αποδίδεται στην ανεπαρκή εκτίμηση του κινδύνου του συγκεκριμένου αγώνα μπάσκετ, ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού Λευκωσίας και Αθήνας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί  στο Κραν Μοντανά, όπως επίσης και της διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE