ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο «πόδι» η Πυροσβεστική - Κλήσεις για λαμπρατζιές, φωτιές σε οικίες, οχήματα αλλά και Γυμνάσιο

Στο «πόδι» η Πυροσβεστική  - Κλήσεις για λαμπρατζιές, φωτιές σε οικίες, οχήματα αλλά και Γυμνάσιο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε κατά το τελευταίο 24ώρο σε 108 περιστατικά, που αφορούσαν 96 πυρκαγιές , 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, από τις 10 Μαρτίου που καταγράφονται οι πυρκαγιές οι οποίες αφορούν εμμέσως πλην σαφώς τις λαμπρατζιές, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε συνολικά σε  242 περιστατικά.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, συνολικά υπήρξαν 60 περιστατικά που αφορούσαν τις λαμπρατζιές, σε όλες τις Επαρχίες ενώ οι ανταποκρίσεις που αφορούν τις λαμπρατζιές συνεχίζονται και σήμερα.

Παράλληλα, στις 15:21 χθες (15/4) έγινε ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού σε πυρκαγιά σε υπό ανέγερση πολυκατοικία στον Κάψαλο Λεμεσού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οροφή πολυκατοικίας. Από την πυρκαγιά 2 αντλίες θερμότητας και 6 κομπρεσόροι κλιματιστικών έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Σημειώνεται ότι την ώρα εκδήλωσης πυρκαγιά υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο.

Επιπλέον η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα σε πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα οχήματα στην οδό Κιοπρουλουζάντε, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό. Το ένα όχημα ήταν παλιό εμπορικό, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο εδώ και καιρό, και το άλλο σε λειτουργία και μάρκας Opel Corsa.

Από την πυρκαγιά και τα δύο οχήματα που βρίσκονταν σε απόσταση 30 μέτρων μεταξύ τους υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Σημειώνεται ότι, κατά την προσέγγιση των Πυροσβεστικών οχημάτων για κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες δέχτηκαν πετροβολισμό από ανήλικα άτομα, χωρίς ευτυχώς ζημιές.

Παράλληλα στις 00:53, η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στο Δήμο Παραλιμνίου και αφορούσε μικρή πυρκαγιά σε ξύλινο ερμάρι που προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι (φως της Αναστάσεως) κατασβέστηκε από τους ιδιοκτήτες πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής έγινε επιθεώρηση μόνο.

Επιπρόσθετα στις 02:20 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε βεράντα οικίας στο Δήμο Γεροσκήπου. Η πυρκαγιά ήταν σε εξωτερική ξύλινη πέργολα βεράντας και πιθανόν προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι (φως της Αναστάσεως) που αφέθηκε πάνω σε ξύλινο τραπέζι. Δεν επηρεάστηκε η οικία.

Επίσης στις 05:01 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας για πυρκαγιά σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά οι αίθουσες με τον εξοπλισμό τους (γραφειακός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βιβλία και γραφική ύλη) υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Από την θερμότητα και καπνό επηρεάστηκαν και άλλες αίθουσες διδασκαλίας και η βαφή των βεραντών και κλιμακοστασίων. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς. Δεν αποκλείεται η κακόβουλη πράξη από ανήλικα άτομα.

Στις 06:26 έγινε ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας για πυρκαγιά σε δύο αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου στην Λεωφόρο Καντάρας στον Στρόβολο. Από την πυρκαγιά οι αίθουσες με τον εξοπλισμός τους υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή των βεραντών και κλιμακοστασίων. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς. Δεν αποκλείεται η κακόβουλη πράξη από ανήλικα άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top