ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς λειτούργησαν οι χώροι εστίασης με τις αυξημένες τιμές κρεάτων το Πάσχα – «Κυνηγούν τη βιωσιμότητα τους»

Πώς λειτούργησαν οι χώροι εστίασης με τις αυξημένες τιμές κρεάτων το Πάσχα – «Κυνηγούν τη βιωσιμότητα τους»

Για το πως κινήθηκε η βιομηχανία της εστίασης τις ημέρες του Πάσχα μίλησε στο Themaonline ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.

«Όπως τα είχαμε υπολογίσει ο κόσμος επισκέφθηκε κυρίως τα κέντρα αναψυχής μετά την Ανάσταση. Αρκετοί χώροι δεν άνοιξαν καθόλου επειδή δεν είχαν κάτι να προσφέρουν, ενώ αρκετοί από τον κόσμο της πρωτεύουσας μετακόμισαν σε άλλες περιοχές», είπε συγκεκριμένα.

«Η επισκεψιμότητα τις μέρες των γιορτών είναι μία ένεση για αρκετές επιχειρήσεις, δεν είναι όμως όπως την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα πράγματα αναμένουμε να αλλάξουν τώρα, ειδικά στις παραλιακές περιοχές από την 1η Μαΐου», συμπλήρωσε.

«Το στοίχημα είναι οι επιχειρήσεις να μπορούν να στελεχωθούν σωστά ώστε να ανταπεξέλθουν στον κόσμο που περιμένουν, γιατί όσο αφορά την υποστελέγχωση τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές για αυτή την αιτία»

Ερωτηθείς εάν οι επιχειρήσεις είχαν κέρδος, ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής ανέφερε πως «η πλειοψηφία του τομέα λειτουργεί σε ένα καθεστώς που κυνηγά τη βιωσιμότητα του, γιατί οι πελάτες δεν επισκέπτονται με την ίδια συχνότητα»

Αυξημένη τιμή κρεάτων το Πάσχα

«Οι χώροι εστίασης τέτοια περίοδο διαμορφώνουν συγκεκριμένα μενού με ανάλογες τιμές που να είναι προσιτές προς τον κόσμο. Οι τιμές ήταν συγκρατημένες προς τα κάτω», σημείωσε.

«Υπάρχει μια υπερβολή πριν από κάθε εορταστική περίοδο, δημιουργούν την αίσθηση της έλλειψης και οι τιμές οδηγούνται προς τα πάνω με αποτέλεσμα η αγορά να πασκίζει να λειτουργήσει. Θα πρέπει το αρμόδιο τμήμα να επεμβαίνει στη χειραγώγηση τιμών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top